marți, 7 noiembrie 2017

Penicilina Iași, pe primul loc la ”speranțe”


”Nimic nu poate fi mai frumos decât un meci de copii. Ei se bucură și lăcrimează, trăiesc intens fiecare fază, speră în victorie și când sunt conduși categoric. ”, spunea un părinte la turneul de volei feminin din cadrul Diviziei de speranțe, desfășurat la Iași, la sfârșitul săptămânii trecute. Și avea dreptate, pentru că întrecerea din Sala Penicilina, la care au participat CSȘ Botoșani (antrenor: prof. Robert Burduja), LPS Piatra Neamț (prof. Carmen Asmarandei), CSȘ Unirea Iaşi (prof. Carmen Cuejdeanu) și Penicilina Iași (prof. Tatiana Popa), componente ale Seriei A, a avut toate atributele unei competiții de ținută, chiar și la acest nivel de vârstă: jocuri spectaculoase, răsturnări de situații, ucătoare cu talie ridicată, echipamente impecabile, condiții de concurs foarte bune, public entuziast
Turneul acestor fetițe de 12-13 ani a fost dominat de Penicilina Iași, care a reușit să câștige toate meciurile: 3-0 cu CSȘ Unirea Iaşi, 3-1 cu LPS Piatra Neamț și 3-0 cu CSȘ Botoșani. În setul al treilea al ultimului meci, voleibalistele din Botoșani au condus 22-9 și 23-11, dar elevele fostei mari jucătoare Tatiana Popa au revenit formidabi și au închis ”runda” cu 25-23. La fel, în partida dintre dintre CSȘ Unirea Iaşi și CSȘ Botoșani, ieșencele au condus cu 2-0 la seturi, adversarele au egalat și păreau că vor învinge, dar în ultimul set sportivele pregătite de o altă voleibalistă de valoare, Carmen Cuejdeanu, s-au mobilizat și CSȘ Unirea Iaşi a reușit să învingă cu 3-2 la seturi.
De menţionat că mai multe tinere jucătoare au un viitor frumos în volei. Reținem, aici, doar câteva: Maria Rataciuc, Ioana Loghin, Maria Melinte, Alexia Moroșanu (Penicilina Iaşi), Yasmina Inimosu, Bianca Irimia (LPS Piatra Neamț). Dar este abia începutul unui drum lung.
În clasamentul seriei A, după primul turneu, conduce Penicilina Iaşi - cu 9 puncte, urmată de LPS Piatra Neamț - cu 6 puncte, CSȘ Unirea Iaşi - cu 2 puncte și CSȘ Botoșani - cu 1 punct. Următoarea confruntare dintre cele patru echipe va avea loc în zilele de 2 și 3 decembrie 2017, la Botoșani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu