marți, 15 octombrie 2019

Aur şi bronz pentru popicarii veterani ieşeni la "Cupa Sibiului"


În zilele de 12 şi 13 octombrie 2019, arena cu două piste din Sălişte a găzduit întrecerile de popice de la "Cupa Sibiului", pentru amatori şi veterani, pe diferite categorii de vârstă.
Printre participanţi s-au aflat şi popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, care au cucerit două medalie de bronz, una în întrecerea pe echipe şi una la categoria peste 70 ani, prin Ioan Herman. Ieşeanul Constantin Iftimie a cucerit şi medalia de aur la categoria de vârstă 50-59 ani, după 80 bile lansate la plin şi izolat.
Pe echipe, pe podium s-au clasat următoarele grupări de veterani: 1. Sălişte; 2. Sibiu; 3. Iaşi, iar pe locul 4 a fost echipa din Covasna. Pentru CFR Olimpia ACB Iaşi au punctat: Constantin Iftimie - 344 p.d., Mihai Iftimie - 310 p.d., Ioan Herman - 286 p.d., Sorin Cotlarciuc - 278 p.d., iatr rezultatul de 240 p.d. reuşit de Florin Dăscălescu nu a mai contat, deoarece s-au luat îm calcul doar primele patru realizări pe pistele de concurs. Căpitan-nejucător: Vasile Ţidularu.
De menţionat că, la echipa CFR Olimpia ACB Iaşi au lipsit, din motive obiective, titularii Aurel Roiu, Mihai Chilaboc şi Dumitru Penciuc, ultimul fiind plecat la muncă, în Anglia.
În întrecerea individuală, acolo unde au mai participat şi ieşenii Mihai Ispir şi Vasile Croitoru (fără medalii cucerite), câştigătorii au fost:
- Categoria 24-50 ani: Ştefan Bălan (Sibiu);
- Categoria 50-59 ani; Constantin Iftimie (Iaşi);
- Categoria 60-69 ani: Gerhard Beuck (Sălişte);
- Categoria peste 70 ani: Ioan Hîrîciu (Sălişte);
- Feminin: Doina Westermann (Buziaş).  
După cum ne-a transmis sibianul Liviu Mailat, unul dintre organiazatori, la întrecerea de la Sălişte au participat 11 echipe şi peste 60 de lansatori, un record în materie pentru "Cupa Sibiului", competiţie care a avut loc la Sălişte, deoarece la Sibiu nu există nici o arenă de popice modernă, pe plăci şi cu ridicare automată. Din păcate...
În zilele de 26 şi 27 octombroe, popicarii veterani sunt invitaţi la etapa a II-a de la Cupa României, la arena din Orlat.

* Trei meciuri de popice la Cluj, două cu implicaţii ieşene

În Campionatul naţional de popice al seniori, prima etapă a prezentat următoarele scoruri: CFR Cluj - KSE Tg. Secuiesc 8-0 şi CFR Olimpia ACB Iaşi - Inter Petrila 8-0.
Etapa a II-a, din 19 octombrie,  programează meciurile CFR Cluj - Inter Petrila (partida a fost inversată, ea trebuind să se dispute iniţial la Petrila) şi KSE Tg. Secuiesc - CFR Olimpia ACB Iaşi (care se dispută tot la Cluj, acolo unde KSE joacă meciurile de pe teren propriu).
Duminică, pe 20 octombrie, în devans din etapa a III-a (din 16 noiembrie), este programat meciul derby CFR Cluj - CFR Olimpia ACB Iaşi, care urmează să fie arbitrat de internaţionalul clujean Dumitru Beşe, cel care va arbitra şi meciul de sâmbătă al ieşenilor.
Pentru cele două meciuri de la Cluj, echipa CFR Olimpia ACB Iaşi va utiliza formaţia alcătuită din Florin Opincă, Ion Cercel, Mihai Gabriel Benghiac, Remus Antimirescu (antrenor-jucător) şi juniorii Alexandru Sorin Mitru şi Ştefan Ouatu. Lipsesc din motive medicale titularii Costică Ciurdea şi Iulian Gabriel Cucu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu