Cei
care trec in aceste zile prin Cotnari sunt ispititi de mirosul tulburelului sa faca un mic popas la una din crame.
In
podgoria COTNARI s-a finalizat recoltarea strugurilor. Ultima a fost lasata
Feteasca Neagra, pentru a aduna cat mai mult zahar si culoare.
Au
trudit zi de zi, la strangerea roadei de struguri de pe cele 1.700 de hectare,
peste 1.500 de culegatori timp de cinci
saptamani.
Aproximativ
100 mijloace de transport au carat strugurii din vie si 80 de vinificatori,
alaturi de 10 oenologi au transformat strugurii mai intai in must si mai apoi
in vin.
Vremea
a fost buna, iar recolta de struguri a fost ca si vremea.
Au
fost parcele de pe care s-au recoltat 10 tone la hectar, dar au fost si parcele
de unde s-au recoltat 12 si chiar 14
tone la hectar, in functie de soiul de vita-de-vie si de varsta plantatiei.
Productia totala a afost de peste 20 de milioane kilograme de struguri.
Acum
crama companiei COTNARI S.A., este „plina ochi”, cu vinuri care in anii viitori
vor aduce AUR pentru Romania. (Comunicat de presă: COTNARI S.A. - Preşedinte
Directorat)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu