joi, 11 octombrie 2018

20 de români în vizită la Paris!



În perioada 6-9 octombrie 2018, prin firma "Prisma Tour" din Iaşi, un grup de 20 de cetăţeni români s-a aflat într-o scurtă vizită turistică la Paris, în capitala Franţei, într-un oraş european extrem de aglomerat, dar extrem de frumos.
După un zbor cu avionul companiei Wizzair pe ruta Iaşi - Paris Beauvais, turiştii români au ajuns în capitala Franţei şi s-au cazat la hotelul Ibis Orly Chevilly Tram, un frumos hotel de trei stele.
S-a început apoi turul de oraş cu autocarul, dar şi pietonal, cu un ghid conferenţiar vorbitor de limba română. Pe durata a trei zile, grupul de turişti veniţi din România au vizitat obiective importante din capitala Franţei, precum turnul
Montparnasse, Turnul Eiffel, Catedrala din Saint-Denis, Catedrala Notre Dame, Moulin Rouge etc. În a treia zi de bătut Parisul la pas şi cu autocarul, românii avizi de văzut cât mai multe lucruri frumoase la nivel european, au vizitat unul din cele mai importante muzee din lume, muzeul Luvru, alături de ghidul conferenţiar vorbitor de limba română. Au fost vizitate apartamentele lui Napoleon, apoi turiştii au învăţat lucruri extrem de interesante despre istoria Egiptului şi Mesopotamiei, despre istoria Franţei şi au admirat pictura italiană şi sculptura Greco-Romană, plus bijuteriile coroanei Franţei. Grupul de turişti români a făcut şi o Croazieră pe Sena.
Luni după-amiază, pe 8 octombrie, toată lumea s-a plimbat pe Champs-Elysee, unde s-au cumpărat şi multe suveniruri pentru cei dragi, de acasă.
În a patra zi a scurtei excursii în capitala Franţei, după micul dejun, turiştii români au fost transferaţi de la hotel către aeroportul Beauvais pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizzair cu destinația Iași. Decolarea a fost la ora 09:10, iar sosirea la Iași la ora 13:05.
La sosirea la Iaşi, doamna Cristina Brânză, managerul general al firmei "Prisma Tour" ne-a declarat: "A fost o excursie frumoasă la Paris, iar pentru turiştii noştri a fost o deschidere către un oraş extrem de aglomerat, dar fascinant! Am vizitat multe obiective extrem de interesante, nu le-am vizitat pe toate, deoarece Parisul nu se poate vizita în numai trei zile. Am mai lăsat obiective de vizitat şi pentru excursiile viitoare, căci noi vrem să ne dezvoltăm pe această latură, a turismului de nivel internaţional, dar nu-l neglijăm nici pe cel intern, deoarece şi România noastră este o ţară minunată".
În aceste zile, turiştii plecaţi în lumea largă cu Prisma Tour Iaşi vizitează Istanbulul, în Turcia şi vor urma excursiile din Grecia, Israel şi Cehia.
La începutul anului viitor, mai precis în intervalul de timp 19-23 februarie 2019, Prisma Tour Iaşi organizează o excursie inedită în Iordania, unde se vor vizita obiective turistice interesante, precum Amman, Jerash, Petra, Deşertul Wadi Rum, Madaba, Muntele Nebo, Drumul Regilor, Marea Moartă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu