joi, 23 august 2018

"Conexiuni" pe strada Lăpuşneanu, cu pictorul Viorel Vasiliu!

Viorel Vasiliu

În seara zilei de 22 august 2018, la Galeriile de Artă "Theodor Pallady" de pe strada Lăpuşneanu din Iaşi a avut loc vernisajul expoziţiei "Conexiuni", de Viorel Vasiliu, fost inginer la E.ON Gaz România.
Născut pe 4 iunie 1949 la Mironeasa, în judeţul Iaşi, Viorel Vasiliu a terminat liceul la Iaşi, la "Emil Racoviţă", fiind apoi licenţiat al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" Iaşi - specializarea Instalaţii în construcţii şi al Universităţii de Arte "George Enescu" Iaşi - Facultatea de Arte Vizuale şi Design.
Este membru stagiar al UAP România - Filiala Iaşi şi are la activ opt expoziţii personale la Iaşi şi Vaslui. Pictorul Viorel Vasiliu are peste 50 de participări la expoziţii de pictură colective şi de grup la Veneţia (Italia), Chişinău (Republica Moldova), iar în ţara noastră la Iaşi, Vaslui, Bârlad, Bacău, Galaţi, Bucureşti şi Suceava.
În cariera sa artistică, inginerul-pictor Viorel Vasiliu a obţinut peste 35 de premii şi distincţii, din care menţionăm: Diplomă de excelenţă din partea UAPR - Filiala Galaţi, la "Expoziţia Internaţională de artă vizuală Art Viziuni Contemporane"  - 2016 - Festivalul Internaţional ARTE, apoi premiul pentru pictură - "Dragobete Art.ro" - Ediţia a II-a, Iaşi - 2014, apoi Premiul I pentru pictură şi titlul de Laureat la "Festivalul Naţional al Educaţiei şi Culturii Româneşti" - Bucureşti, 1989.
Dan Teodorescu
La vernisajul expoziţiei "Conexiuni", din 22 august 2018, activitatea pictorului Viorel Vasiliu a fost prezentată de criticul de artă prof. univ. dr. Mihai Păstrăguş, momentele artistice fiind susţinute de soprana Marina Porumb şi poeta Corina Matei-Gherman.
Crezul artistic al lui Viorel Vasiliu, un pictor care respectă tradiţiile şi clasicismul de bună calitate în tot ceea ce face pe şevaletul pasiunii sale, se prezintă astfel, chiar în viziunea celui în cauză: "Chemarea, voinţa, pasiunea, priceperea, sentimentul de utilitate, randamentul nu pot veni dacă rătăcim pe drumuri străine de noi. Fiecare dintre noi este chemat să lase o urmă prin lumea în care trece. Şi asta nu este posibil dacă nu-ţi găseşti şi calea cu inimă".
Să mai menţionăm că Viorel Vasiliu deţine lucrări de artă în multe muzee din ţară şi străinătate, dar şi în colecţii particulare. El este prezentat în publicaţii de specialitate, cât şi în diferite articole şi eseuri elaborate de criticii de specialitate. O parte din lucrările sale sunt prezentate selectiv în catalogul "Echilibrul Sufletului" - 2016.
Expoziţia sa personală "Conexiuni", de pe strada Lăpuşneanu, găzduită de Galeriile de Artă "Theodor Pallady" Iaşi, va rămâne pe simeze până în ziua de 30 august 2018.    
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu