vineri, 17 august 2018

Ieşeanul Ilie Ciotoiu, triplu medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret (U 23)

Ionela Atincăi şi Ilie Ciotoiu

În perioada 13-18 august 2018, la Bascov - Budeasa se desfăşoară finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret (U 23), la masculin şi feminin.
Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, clubul CFR Iaşi a avut trei sportivi în concurs, pe Ilie Ciotoiu, Marius Pagu şi Ionela Atincăi, care au obţinut următoarele rezultate, într-o competiţie la care au participat 115 halterofili de la 22 cluburi din ţară:
- Marius Pagu (doar 13 ani şi cu o greutate corporală de numai 31 kg): a concurat la categoria 56 kg, unde s-a clasat pe locul 7 în trei probe: la stilul smuls (cu o performanţă de 37 kg), stilul aruncat (cu 48 kg) şi la totalul olimpic (cu 85 kg).
De menţionat că sportivul ieşean a fost selecţionat de curând pentru Centrul Olimpic de juniori de la Bistriţa, unde se pregăteşte pentru Campionatul European de juniori II, din 2019.
- Ilie Ciotoiu (cu dublă legitimare cu CSM Cluj): a concurat la categoria 62 kg, unde a cucerit trei medalii de aur, din tot atâtea posibile, cu următoarele rezultate: 110 kg la smuls, 145 kg la aruncat şi 255 kg la totalul olimpic. Cu felicitări!
- Ionela Atincăi (la categoria 69 kg): s-a clasat pe locul 4 la aruncat, cu 76 kg, pe locul 5 la smuls, cu 63 kg şi tot pe locul 5 la totalul olimpic, cu 139 kg.
"Ionela Atincăi a fost întrecută de sportive mult mai în vârstă ca ea (cu 7-8 ani), medaliate la Campionatele Europene şi Mondiale, printre ele fiind şi Loredana Toma - campioană europeană şi mondială de senioare. Ionela Atincăi este în schimb multiplă medaliată la Campionatele Naţionale de junioare II de anul acesta şi s-a clasat pe locul 2 la Cupa României, luna trecută, la concursul desfăşurat la Oneşti. Tripla campioană naţională de anul acesta de la Botoşani, la cadeţi-juniori III, Adnana Lungu a fost în afara concursului, deoarece nu a fost calificată la competiţia de tineret de la Bascov-Budeasa!", ne-a declarat antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
Naţionalele de tineret se desfăşoară, până la sfârşitul săptămânii, în Sala Polivalentă a Complexului Sportiv Naţional Bascov-Budeasa, din judeţul Argeş.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu