duminică, 31 octombrie 2021

Simona Halep pierde finala turneului „Transylvania Open”

În Sala Polivalentă din Cluj-Napoca s-au încheiat întrecerile turneului de tenis WTA, acolo unde au fost prezente Simona Halep (prima favorită) şi Emma Răducanu (Anglia, cu tată român şi mamă chinezoaică, câştigătoarea turneului de Grand Slam US Open – 2021, eliminată în sferturi), dar şi alte jucătoare din România, printre ele fiind Irina Begu, Irina Bara, Ana Bogdan, Jacqueline Cristian, Andreea Mitu, Andreea Prisacariu etc.
În marea finală a probei de simplu a turneului WTA 250 „Transylvania Open” de la Cluj-Napoca, românca  Simona Halep (Numărul 18 WTA) a fost învinsă clar de Anett Kontaveit (Estonia, nr. 14 WTA), la scorul de 2-6, 3-6.
Anett Kontaveit câștigă astfel al doilea titlu consecutiv în circuitul WTA și al patrulea din acest sezon şi în urma succesului de la Cluj-Napoca jucătoarea din Estonia își asigură biletul de participare pentru „Turneul Campioanelor”.
În urma finalei disputate la Cluj-Napoca, a 40-a din carieră,
Simona Halep obţine un premiu de 16.398 de dolari și 180 de puncte WTA, în timp ce Anett Kontaveit primeşte 29.200 de dolari și 280 de puncte WTA.
În finala probei de dublu, perechea Irina Bara (România) - Ekaterine Gorgodze (Georgia) a devenit campioană la Cluj-Napoca, după victoria cu scorul de 4-6, 6-1, 11-9 în faţa cuplului Aleksandra Krunic (Serbia) - Lesley Pattinama Kerkhove (Olanda).
Bara şi Gorgodze s-au ales cu un cec de 10.300 de dolari şi 280 de puncte WTA la dublu. Finalistele au primit 6.000 de dolari şi 180 de puncte WTA.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu