marți, 18 ianuarie 2022

Nova Vita Tg. Mureș și-a apărat cu succes trofeul Cupei Unirii


Echipa Nova Vita Tg. Mureș a câștigat, duminică seară,pe 16 ianuarie 2022,  pentru a doua oară consecutiv Cupa Unirii la minifotbal de la Iaşi. În finala celei de-a 15-a ediții, desfășurată la Magic Stadium, Nova Vita s-a impus la limită în fața formației Bucovina Bădeuți, scor 1-0 (0-0). Unicul gol al meciului a fost marcat cu trei minute înainte de final de Ionuț Chețan, cel care avea să fie desemnat MVP-ul finalei.
Medaliile de bronz au fost obținute de Premier Iași, echipă care s-a impus în finala mică cu 3-1 în fața unei alte formații ieșene, Lupii Negri.
Nova Vita, care a primit un premiu de 1.000 de euro din partea organizatorilor pentru trofeul obținut, s-a impus și la ediția de anul trecut, după 3-1 în fața echipei Mihu Acoperișuri Suceava, într-o finală decisă la loviturile de departajare.
Interesant este faptul că Bucovina Bădeuți a primit în finală abia al treilea gol în tot turneul, fiind echipa cu cele mai puține goluri primite. În grupa H, echipa din Bădeuți a primit doar două goluri, de la Union Team, alte cinci meciuri fiind câștigate la zero (două în grupe, optimi, sferturi și semifinale).
De cealaltă parte, Nova Vita este una dintre echipele cu cel mai bun atac la această ediție, cu 27 de goluri marcate în 7 meciuri, primind în schimb 4 goluri.
La final, organizatorii Dan Ștefan Cojocaru și Paul Costaș au acordat următoarele premii individuale:
Cel mai bun portar: Laszlo Klein (Nova Vita Tg. Mureș)
Cel mai tehnic jucător al turneului: Adrian Pânzaru (Bucovina Bădeuți)
Cel mai bun jucător al turneului: Adrian Călugăreanu (Bucovina Bădeuți)
MVP-ul finalei: Ionuț Chețan (Nova Vita Tg. Mureș)
Premiul pentru întreaga carieră: Radu Burciu
De asemenea, au fost premiați arbitrii finalei, Daniel Mirea și Cezar Georgian Ionescu, dar și ceilalți arbitri ai turneului, precum și echipele clasate pe primele 4 locuri.
Patrulaterul Trofeo Maestrelli, la care au participat cele 4 echipe clasate pe locurile 2 în grupe, care nu au prins optimile de finală, a fost câștigat de echipa Energy Friends Sighișoara, care a învins în finală formația Ivacec Vaslui, la loviturile de la 7 metri, scor 3-2 (0-0). În finala mică, ACS Viitorul Iași a învins BorgWarner Iași cu scorul de 4-0. (NP)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu