miercuri, 23 februarie 2022

Fără medalii pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing


Pe 20 februarie 2022, Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing s-au încheiat cu o grandioasă festivitate de închidere, regizată de chinezul  nominalizat la Premiul Oscar, Zhang Yimou.  
În cadrul ceremoniei din China, germanul Thomas Bach, președintele CIO, a declarat oficial închise Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Menţionăm că următoarea ediţie a Olimpiadei de Iarnă va avea loc în 2026, în Italia, la Milano - Cortina D'Ampezzo. Până atunci, în 2024, se vor desfășura Jocurile Olimpice de vară de la Paris, din Franţa.
La festivitatea de închidere a JO de Iarnă de la Beijing 2022, port-drapelul României a fost sportiva Andreea Grecu, de la bob.
La Beijing s-a concurat sub semnul celor trei S -SIMPLU, SIGUR, SPLENDID - al Noului An chinezesc. S-a păstrat și motto-ul actualei ediții: "Mai repede, mai sus, mai puternic, împreună!"
Au fost prezenţi sportivi din 91 de țări, printre ele fiind şi România, cu o delegaţie de 22 sportivi, dar numai 21 au concurat din motive medicale.
România nu a cucerit nici o medalie la Beijing 2022, cea mai bună clasare fiind locul 9, ocupat de tricolori în proba de sanie - ştafetă echipe, cu Raluca Nicoleta Strămăturaru, Valentin Creţu, Vasile Marian Gîtlan şi Darius Lucian Şerban.
Alte clasări onorabile au fost:
- Bob -monobob feminin Andreea Grecu - Locul 12;
- Bob - 4 persoane masculin - Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre, Cristian Radu - Locul 13;
- Sanie - dublu masculin - Vasile Marian Gîtlan , Darius Lucian Şerban - Locul 14;
- Bob - două persoane masculin - Nicolae Ciprian Daroczi , Mihai Cristian Tentea - Locul 16;
- Bob - două persoane feminin - Andreea Grecu, Katharina Wick - Locul 18;
- Schi fond - sprint clasic echipe - Paul Constantin Pepene / Raul Mihai Popa - Locul 18.
 În clasamentul general pe medalii, pe primul loc s-a clasat Norvegia,  cu     16 medalii de aur, 8 de argint şi 13 de bronz (37 medalii la total).
Au urmat în clasament Germania (12 - 10 - 5 - 27),  China (9 - 4 - 2 - 15), SUA (8 - 10 - 7 - 25) şi Suedia (8 - 5 - 5 - 18).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu