marți, 8 martie 2022

Antrenorul emerit de popice Ilie Băiaş a plecat la ceruri!


ILIE BĂIAŞ (1947-2022) s-a măscut la Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. A fost jucător şi antrenor de popice. A activat la asociaţiile sportive  Olimpia Reşiţa, Constructorul  Galaţi şi ca antrenor la CS CFR Iaşi.
În activitatea sa sportivă a realizat peste 400 de  jocuri în Divizia Naţională de popice, cu 12 titluri de campion, 3 recorduri naţionale şi peste 120 de selecţionări în echipele reprezentative. Debutează cu câştigarea titlului de vicecampion, în proba pe echipe, la CE de juniori din 1969. Cucereşte 3 titluri de campion mondial, în proba pe echipe, la CM din 1974, 1978 şi 1980. În proba de perechi, împreună cu Iosif Tismănar, obţine titlul de campion mondial în 1976, pe cel de vicecampion în 1970 şi 1978 şi o medalie de bronz în 1974. Este medaliat cu bronz la individual, la CM din 1974.
A fost antrenor la loturile naţionale de juniori şi seniori ale României, cu rezultate excelente pe plan sportiv.
Pentru realizările sale pe plan profesional, i s-au acordat diferite ordine și medalii. A fost maestru emerit al sportului.
A fost şi antrenor la echipele de seniori şi juniori-tineret la CFR Olimpia ACB Iaşi, unde a cucerit numeroase titluri de campioni naţionali. Cu echipa de popice seniori CFR Olimpia ACB Iaşi a evoluat în Cupa Mondială, Cupa Europei şi în Liga Campionilor. Prin mâna sa, la echipa ieşeană, au trecut sportivi valoroşi, precum Remus Antimirescu, Costică Ciurdea, Ion Cercel, Florin Opincă, Dan Mihăilă, Paul Rohotin, Iulian Gabriel Cucu, Dumitru Penciuc, Dumitrru Penciuc jr, Gyula Veres şi mulţi alţii. Sportivii secţiei de popice de la CS CFR Iaşi deplâng trecerea în nefiinţă a "Meşterului" Ilie Băiaş şi transmit sincere consoleanţe familiei îndurerate! NEA ILIE, nu te vom uita niciodată!
DAN TEODORESCU



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu