joi, 29 martie 2018

Ieşeanca Daniela Gîfu îşi lansează cartea "Spovedania unei pantere"


Daniela Gîfu este mereu o învingătoare şi o călăuză pentru orice om care doreşte să devină un ÎNVINGĂTOR. Recent, în cadrul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România ea a învins şi a devenit vicepreşedinte, organizând la Iaşi şi o Filială UZPR.
Pe plan strict profesional, Daniela Gîfu a luat o licenţă în fizică, a trecut cu bine peste două doctorate (în filosofie şi informatică) şi este master la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în comunicare şi relaţii publice.
A mai devenit între timp reporter la un post de televiziune, este expert şi revizor lingvist, mai este şi cercetător ştiinţific şi cadru didactic universitar la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Dealul Copoului.
A publicat în ţară şi străinătate şi este redactor şef la mai multe reviste în România şi Canada, una dintre ele fiind revista Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.
Are o activitate bogată pe toate planurile, participă la lansările de carte de la Iaşi şi de oriunde, dar mai şi scrie şi îşi lansează propriile cărţi.
De multe ori, Daniela devine o "panteră" în ale scrisului şi tot ceea ce face ea face cu plăcere şi de aceea reuşeşte! La începutul lunii aprilie 2018, ieşeanca Daniela Gîfu va fi prezentă la Târgu Mureş, unde îşi va lansa viitoarea sa carte de versuri "Spovedania unei pantere".
Despre această viitoare manifestare culturală, Zeno Fodor menţionează următoarele: "Asociația Culturală ART VERBA și Editura VATRA VECHE invită publicul târgumureșean marți, 3 aprilie 2018, începând cu ora 17.00, la un „itinerariu spiritual”, după cum ar spune Mircea Eliade, ce poate deveni o experiență necesară pe drumul purificator al fiecăruia dintre noi.
Noul volum de versuri al Danielei Gîfu, <<Spovedania unei pantere>>, ilustrat metaforic
revelator de artistul plastic Mihai Bandac și prefațat de Nicolae Băciuț,  reușește să impună o tonalitate lirică confesivă, delicată, fără ostentație, dar ofensivă, cum aflăm încă din cuvântul de deschidere, <<Câtă spovedanie, atâta iertare>>.
Prezintă scriitorii Valentin  Marica,  Lazăr  Lădariu  și  Nicolae Băciuț. Recită:  Rudolf Moca și Daniela Gifu. Moderator: scriitorul Dimitrie Poptămaș.
Evenimentul va avea loc la Centrul de dezbateri socio-politice și culturale <<Emil Aurel Dandea>> din Târgu Mureș, din Piața Trandafirilor nr. 5 (Palatul Apollo)
".
Vă mai informăm că, pe 28 martie 2018, la Muzeul Memorial "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi, Daniela Gîfu a fost prezentă la o frumoasă lansare de carte a scriitorilor Ticu Leontescu (Timişoara) şi Ştefan Mitroi (Bucureşti), într-o manifestare moderată de Emilian Marcu şi organizată de Asociaţia Universul Prieteniei Iaşi (preşedinte: Rodica Rodean). Acum i-a venit şi ei rândul să stea la "prezidiu" şi  cu siguranţă că evenimentul de la Târgu Mureş va fi un nou succes în cariera <<panterei>> cu faţă umană, Daniela Gîfu.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu