luni, 31 august 2020

In memoriam: ANGELA PISTOL (1954-2020)


 De profesie asistentă medicală, muncind peste 40 ani la Spitalul CFR din Iaşi, Angela Pistol a devenit în urmă cu câţiva ani o poetă şi o epigramistă de renume a Iaşului cultural. Are mai multe cărţi editate la PIM Iaşi şi lansate în public la Muzeul Unirii şi la Casa Bolta Rece, alături de colegii de la Asociaţia Literară Păstorel Iaşi şi Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est. Poemele şi epigramele sale au fost publicate în mass-media din România şi Germania, dar a avut şi multe apariţii în Antologii Literare. La recentul Festival internaţional de la Vama, din Jud. Suceava, a cucerit premiul al III-lea la capitolul poezie, dar, din păcate, nu a mai apucat să fie prezentă la festivitatea de premiere din frumoasa noastră Bucovină.
Are o carte în lucru la editura PIM din Iaşi, tehnoredactată de Andrei Ştefanachi, iar coordonarea editării volumului este făcută de jurnalistul şi scriitorul Dan Teodorescu. Cartea va fi lansată "post mortem" în viitorul apropiat în cadrul manifestărilor culturale organizuate de LSR - Filiala Iaşi-Nord Est şi de partenerii ei tradiţionali.
Dar despre omul de mare sensibilitate Angela Pistol, pe pagina sa de Facebook, scriitoarea Maria Panciuc-Bucătaru, sora mai mare a Angelei, ne spune: "Nici nu am bănuit că într-o zi, chipul tău generos și luminos va dispărea atât de repede de lângă noi. Astăzi, suferința pierderii tale ne readuce în centrul durerilor în care am crescut fără mamă, fără mângâierea părinților pe care Dumnezeu a lăsat-o copiilor să poată crește frumos. Sensibilitatea și frumusețea vieții tale o vom purta mereu în sufletele noastre. Versurile pe care le-ai lăsat în cărțile tale, umorul din epigrame, vor rămâne cartea ta de vizită în trecerea spre Veșnicie.
Suntem alături de soțul tău iubitor, ing. Ion Pistol, care te-a prețuit și te-a însoțit în această excursie anevoioasă pe pământ.
Condoleanțe fiului tau, prof. Ionuț Pistol, care astăzi se desparte de cea mai dragă ființă, mama.
Mergi cu bine, sora mea, Angelica! Noi, familia, rămânem cu amintirea ta încărcată de valoarea sufletului pe care l-ai purtat! Regrete eterne!".               
(DAN TEODORESCU)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu