duminică, 16 august 2020

Spiritualitatea unui îndemn

 

 Cei care au făcut armata știu că ordinele se dau scurte, clare și concise. Așa a reușit dl. Dan Teodorescu, ca un mare comandant de oști să dea două comenzi conforme preceptelor militare.

După ce a ordonat „Stați în casă!” și ne-am conformat, acum urmează să ne supunem ordinului „Ieșiți din casă!”.

Acest enunț lansat comunităţii din care face parte nu este un protest antisocial cum am putea gândi în această perioadă de restricții legiferate ci considerăm a fi un sfat subtil de a ieși din carapacea comportamentală cu care ne-am blindat. Totodată, ne îndeamnă, ca fiecare în măsura posibilităților să „culeagă” informații utile pentru coordonarea eficientă a activităţilor zilnice, să se deplaseze oriunde în lume cu ajutorul mijloacelor de informare avute la dispoziţie, să distribuie din energia sa, să ne spiritualizăm mai mult decât am făcut până în prezent și dacă se poate să o facem constant şi la pas.

În cea mai recentă lucrare, aflată sub ochii noștri, autorul adaugă un subtitlu în care explică că este o carte-document, scrisă mascat, cu mâinele curate și respectarea distanței fizice, despre sportul, cultura și viața noastră de zi cu zi în anul 2020, anul pandemiei de coronavirus.

Apariția volumului menționat la sfârşitul primului semestru din anul 2020, ne determină să putem aprecia că până la sfârșitul anului să mai avem parte încă de o lucrare de același gabarit și conținut-document, iar dacă viitoarea realizare editorială va avea aceeaşi tematică, îi sugerez să o intituleze „Staţi în pragul casei”, ştiu prietenii de ce.

Cum cele peste 800 de pagini nu pot fi parcurse în câteva ore sau zile, Prefața realizată de dl. Mihai Batog-Bujeniță și Cuprinsul volumului sunt edificatoare pentru a vă poziționa față de așteptările pe care le puteţi avea de la cea mai recentă realizare editorială a d.lui Dan Teodorescu.

Cei care nu cunoașteți suficient activitatea editorială a d.lui Teodorescu aveți posibilitatea să parcurgeți amplul CV-literar prezentat către finele acestui volum.

Impresionanta operă gazetărească, publicistică și editorială face din autorul Dan Teodorescu unul dintre cei mai activi publiciști la nivel local cât și național.

A compara opera din punct de vedere al personajelor cu cea sadoveniană, nu cred că greșesc, fiecare face istorie în felul său. Sadoveanu creează evenimente și împrejurări pentru eroii săi din perioada medievală iar Dan Teodorescu descrie sau transmite de la fața locului despre manifestări cu eroi ai zilelor noastre.

Multiplele relatări, aprecieri, cronicile întocmite de personalități de cultură din țară și străinătate despre diversitatea preocupărilor celui pentru care suntem prezenţi astăzi, pot constitui motivul, ocazia unei întâlniri de sine stătătoare, pentru că o personalitate de talia d.lui Dan Teodorescu merită din partea colegilor, prietenilor, apropiaților organizarea unei asemenea manifestări. Să ne obișnuim a ne aprecia valorile și când sunt prezente lângă noi şi nu doar atunci când călătoresc ireversibil printre stele.

Felicitări și mult sp

or pentru că nu ați declarat că este ultima apariție editorială, implicit vor urma și altele.

Ionel Pintilii
NR Lansarea cărţii "Ieşiţi din casă" va acea loc vineri, 21 august 2020, de la ora 11.00, la arenele de tenis CFR Iaşi, într-o manifestare culturală organizată în aer liber.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu