sâmbătă, 28 noiembrie 2020

Popicarii mureşeni se impun pe arena clujeană

 


Sâmbătă, pe 28 noiembrie 2020, la Cluj, la Baza Sportivă din cartierul Gheorgheni, au avut loc finalele Campionatelor Naţionale de popice pentru tineret - U 23, acolo unde CFR Olimpia ACB Iaşi a fost prezentă cu doi tineri sportivi de numai 17 ani fiecare, cu mai puţină experienţă în competiţiile pe ţară.

Coordonaţi de antrenorul Costică Ciurdea, ieşenii Andrei Seliman, cu un rezultat de numai 498 popice doborâte şi Alexandru Tincu, cu numai 496 popice doborâte, au ocupat locurile 22 şu respectiv 23, dintr-un efectiv de 25 concurenţi în proba individual clasic. Cei doi sportivi ieşeni au concurat împreună şi în proba de perechi, unde au reuşit 994 popice doborâte (498 + 496).
"Sunt supărat pe evoluţiile lui Andrei şi Alex, care au concurat sub posibilităţi la Cluj, cu mari fluctuaţii pe pistele de concurs. Dacă la antrenamentele de la Iaşi au reuşit rezultate bune, acum, la Cluj, au ratat multe oportunităţi", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Costică Ciurdea..
De menţionat că titlurile naţionale au revenit elevilor lui Seres Joszef de la CSM Târgu Mureş, astfel:

- Individual clasic: 1. Szasz Tibor Levente - 595 p.d.;

- Perechi: 1.  Szasz Tibor Levente - Benke Zoltan - 1130 p.d. (595 + 535).
Competiţia de la Cluj a fost arbitrată de Remus Antimirescu (Iaşi) şi Grigore Blaga (Cluj), secretarul competiţiei fiind Victor Stacojiu (Bucureşti), ultimul fiind şi secretarul general al FR Popice.

Au participat 25 de sportivi de la echipele CSM Tg. Mureş, CFR Cluj, CSM Satu Mare, CFR Olimpia ACB Iaşi, Inter Petrila şi Siderurgica Hunedoara. Pe o arenă cu 8 piste, au concurat în fiecare schimb doar 4 sportivi, pentru a se putea păstra distanţarea fizică impusă de regulile sanitare actuale.
Duminică, pe 29 noiembrie 2020, se va derula competiţia feminină de tineret - U 23.

DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu