sâmbătă, 15 iulie 2017

Ieşeanca Andreea Prisacariu triumfă la turneul internaţional de tenis "Tivoli Trophy Timişoara"


Andreea Prisacariu - Selma Ştefania Cadâr
La Timişoara s-a desfăşurat în această săptămână turneul internaţional de tenis pentru juniori "Tivoli Trophy Timişoara". În proba feminină, la doar 17 ani, Andreea Prisacariu, născută la Iaşi şi care a făcut primii paşi în tenis la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenoarei Oana Hâncu, dar care de mai mulţi ani aparţine de CSM Bucureşti, unde se antrenează sub bagheta lui Alexandru Cojocaru, a câştigat ambele probe din concurs, de simplu şi dublu.

Victoriile obţinute de Andreea Prisacariu, pe arenele bănăţene, au fost următoarele:
- SIMPLU: cu ZADORI Reka (HUN)         6-1, 6-3; cu STARA Lenka (SVK)    6-0, 6-3; DADACIU Sabina (USA) 4-6, 7-5, 7-5, cu MAKATSARIA Ana (GEO) 6-4 7-5 şi în finală cu FRAYMAN Daria (RUS) 6-2, 6-3.
- DUBLU FEMININ (alături de partenera Selma Ştefania CADÂR, din Constanţa): cu A. SKROBONJA (SRB) / R. ZADORI (HUN) 6-1, 7-6 (5); cu A. NAGY (HUN) / L. STARA (SVK) 6-3, 2-6 [10-6]; cu E. BURDINA (RUS) / D. FRAYMAN (RUS) 7-6 (5), 6-2 şi în finală cu D. DIMITROVA (BUL) / O. SELEKHMETEVA (RUS) 6-2, 6-3.
Finalele băieţilor au fost următoarele:
- SIMPLU: Nini Gabriel DICĂ (ROU) - Ewen LUMSDEN (GBR) [7] 6-0, 7-6 (6).
- DUBLU MASCULIN: Ioan Dan ABRUDAN (ROU) / Vladislav MELNIC (ROU) [4] - Cezar CREŢU (ROU, născut la Iaşi în urmă cu 16 ani, aparţine acum de CSM Bucureşti) / Nini Gabriel DICĂ (ROU) 6-4, 6-4.
De remarcat că ieşeanca Andreea Prisacariu are o bogată activitate competiţională şi în turneele ITF de senioare, iar în lunile iunie şi iulie 2017 ea a concurat cu rezultate promiţătoare la Curtea de Argeş (turneu ITF cu premii de 15.000 dolari, a fost sfertfinalistă la dublu feminin, alături de  românca Denise-Antonela Stoica), Baja (Ungaria, turneu superior, cu premii de 25.000 dolari, cu două victorii în calificări a ajuns apoi pe tabloul principal la simplu), Bucureşti (turneu ITF cu premii de 15.000 dolari, a fost semifinalistă la dublu feminin, alături de ucrainianca  Anastasiya Fedoryshyn), Focşani (turneu ITF de 15.000 dolari + ospitalitate, a fost sfertfinalistă în proba de dublu, alături de româna Selma Ştefania Cadâr).
Tânăra şi talentata tenismenă Andreea Prisacariu a dorit foarte mult să participe şi în 2017 la "Trofeul Municipiului Iaşi" la tenis feminin, un turneu tradiţional cu premii de 15.000 dolari, dar din păcate dorinţa ei nu a putut fi şi concretizată, deoarece în acest an Primăria Municipiului Iaşi a anunţat că nu mai poate oferii premiile totale la turneele ITF  de la arenele CFR Iaşi, la feminin - în iulie (15.000 dolari) şi masculin - în august (15.000 dolari), din lipsă de fonduri...
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu