vineri, 24 septembrie 2021

La 25 ani de la naşterea săptămânalului Meridianul Iaşi-Vaslui-Bacău: Simpozion naţional la Vaslui cu participare LSR şi UZPR


 Timp de 3 ore, pe 23 septembrie 2021,  în aer liber, la o terasă de lângă Biblioteca Judeţeană Nicolae Milescu Spătarul din Vaslui, omul de presă Prof. Dr. Dumitru V. Marin a organizat Simpozionul Naţional "25 ani în slujba ţării şi a Vasluiului", cu prilejul aniversării a 25 ani de la înfiinţarea săptămânalului "Meridianul Iaşi - Vaslui - Bacău".            Cu un public destul de numeros, alcătuit din oamenii de cultură din Vaslui, Iaşi şi Bârlad, participanţii au reliefat prin cuvinte frumoase travaliul dus în mass-media vasluiană de profesorul Dumitru V. Marin, managerul săptăămânalului aflat la ceas aniversar, dar şi al revistei "Meridianul Cultural Românesc", al posturilor de radio şi televiziune care au reliefat de-a lungul timpului realizările din partea de Nord-Est a României, din mai toarte domeniile de activitate. Moderatorul evenimentului a fost dr. Valeriu Lupu, cel care la finalul manifestării a solicitat să devină şi domnia sa membru al Ligii Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est.
    Din partea Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Dan Teodorescu a înmânat o diplomă aniversară prof. Dr. Dumitru V. Marin şi a transmis salutul preşedintelui Doru Dinu Glăvan faţă de această aniversare de un sfert de veac de exustenţă a săptămânalului Meriainul Iaşi - Vaslui - Bacău.     
    Manifestarea de la Vaslui s-a incheiat cu dorința fiecărui participant de revedere și colaborare pe tărâm cultural cu prof. Dumitru V. Marin în cadrul publicațiile sale. S-au legat noi prietenii și s-au stabilit modalități de colaborarea între delegația de la LSR - Filiala Iași - Nord Est și scriitorii și pictorii din Vaslui și Bârlad.    
    Din delegaţia LSR - Filiala Iaşi - Nord Est au făcut parte Dan Teodorescu (preşedintele filialei, dar care este şi membru UZPR), vicepreşedintele Calistrat Robu, secretarul general Corina Matei-Gherman, Ioan Vârlan şi Nastasia Ivanov.
    În cadrul evenimentului cultural vasluian au fost vernisate şi câteva expoziţii de pictură şi grafică umoristică, în prim plan fiind caricaturistul Nicolae Viziteu - "NeVe".
    De asemenea, în faţa participanţilor s-a derulat şi un reuşit program artistic susţinut de tinerii elevi din judeţ.  A urmat şi o sesiune de autografe oferită de scriitorii prezenţi la eveniment, iar prof. dr. Dumitru V. Marin a oferit diplome aniversare celor prezenţi. (DAN TEODORESCU - 23 septembrie 2021)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu