joi, 4 aprilie 2019

Viitorul europarlamentar Gregoriana Tudoran, vectorul autostrăzii A8


Pe 28 martie 2019, la ora 14:00, Gregoriana Tudoran şi Asociația "ÎMPREUNĂ PENTRU A8 " au depus la Biroul Electoral Central (BEC) un număr de 115.475 de semnături pentru ca ieşeanca noastră să poată candida la alegerile Europarlamentare din luna mai. În această perioadă comisia centrală verifică documentele, numărul minim de semnături fiind 100.000!
De menţionat că doamna Gregoriana Tudoran este candidat independent din punct de vedere politic, susținută de Asociația ”Împreuna pentru A8” pentru alegerile Europarlamentare.
Ieşeanca Gregoriana Tudoran și-a asumat misiunea de a lucra în Parlamentul European (dacă va fi votată de românii din ţară şi din diasporă) pentru ca, prin construirea de infrastructură, România să se dezvolte, deoarece se doreşte să avem o țară pentru cetățeni şi nu cetățeni pentru alte țări.
În altă ordine de idei, să remarcăm faptul că, miercuri, pe 3 aprilie 2019,  în Sala de conferinţe "Cuza" de la Hotelul Unirea din Iaşi a avut loc şedinţa Asociaţiei "Împreună pentru A8", la care au participat membrii asociaţiei şi simpatizanţii ei. La prezidiul adunării s-au aflat posibilul viitor europarlamentar Gregoriana Tudoran, prof. univ. dr. Mihai Dorin, jurnalistul şi analistul politic Pavel Lucescu, cât şi conducerea asociaţiei alcătuită din Ionel Apostol (preşedinte) şi Cătălin Urtoi (vicepreşedinte).
În discursul său, Ionel Apostol a spus: "Nu a fost uşor să strângem acest număr mare de semnături pentru ca doamna Gregoriana Tudoran să poată candida la Europarlamentare, ca independent. Am reuşit acest lucru până la urmă cu ajutorul românilor din ţară şi din diasporă, cărora le mulţumim! Vă mai informez că alături de noi a venit şi binecunoscutul jurnalist şi analist politic Pavel Lucescu, care va fi directorul de campanie pentru noi şi Gregoriana Tudoran!".
În continuare, Gregoriana Tudoran a menţionat: "Vă mulţumesc pentru implicare şi susţinere. Nu a fost uşor, dar aceste semnături au fost strânse cu ajutorul dumneavoastră şi din nou vă mulţumesc! Doar uniţi vom reuşi! Pentru orice sugestie, vă rog să vă simţiţi liberi. Doamne ajută până la capăt!".
Jurnalistul Pavel Lucescu a mai spus: "Eu am apărut brusc, unii poate spun că sunt puţin oportunist, dar eu susţin realizarea autostrăzii A8. De fapt, eu sunt compatibil cu cauza dumneavoastră. Iar bătălia din campania electorală trebuie să înceapă chiar de azi! Nu mai avem încredere în partide şi de aceea susţinem candidaţi independenţi!".
Profesorul Mihai Dorin a remarcat următoarele: "Să fim optimişti! Candidatul nostru este autostrada, iar Gregoriana Tudoran este vectorul nostru!".
În continuare, Cătălin Urtoi a menţionat câteva detalii tehnice despre A8 şi A7, dar a mai spus că există posibilitatea ca actualii guvernanţi să prioriteze autostrada A 13, Bacău - Braşov, şi asta ar fi rău pentru locuitorii din nordul Moldovei.
S-a mai discutat şi faptul că Autostrada Unirii A 8 să ajungă pe viitor şi pe traseul Ungheni - Chişinău - Odessa.
Au fost şi multe întrebări puse din sală celor din prezidiu, la care s-a răspuns într-un mod optimist, cu menţionarea soluţiilor tehnice cele mai bune. S-a mai remarcat şi faptul că, dacă nu vom pune ora de manoperă de cel puţin 10 euro, nu vom găsi muncitori pentru realizarea autostrăzilor, iar meseriaşii români nu se vor întoarce în ţară pentru o oră de manoperă doar de 10 lei!  
Să mai remarcăm şi faptul că, pe pagina de facebook a asociaţiei civice ieşene, după şedinţa de la Hotelul Unirea. s-a scris: "În jurul proiectului A8 si al candidatului independent Gregoriana Tudoran vin tot mai mulţi ieşeni şi moldoveni de calitate. Azi (NR - 3 aprilie 2019) a fost o şedinţă specială a asociaţiei noastre. Cei 41 de membri fondatori şi membri simpatizanţi prezenţi în sală au aflat că analistul şi consultantul politic Pavel Lucescu, recunoscut la nivel naţional, va fi directorul de campanie al candidatului INDEPENDENT, ieşeanca Gregoriana Tudoran".
Vă mai informăn că, pe 20 aprilie 2019, va fi un marş motorizat spre Ungheni, iar lângă Prut va exista o înfrăţire cu activiştii basarabeni, care doresc continuarea autostrăzii A8 până la Chişinău, căci toată Moldova doreşte să aibă o legătură directă şi modernă cu vestul, deci cu Europa.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu