marți, 12 noiembrie 2019

Alarmă de gradul zero pe malurile Bahluiului: Dracula va ataca Sala Polivalentă ieşeană!


În intervalul 15-17 noiembrie 2019, Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui două competiţii de nivel naţional şi internaţional de taekwondo WT, devenit în ultima perioadă sport olimpic. Peste 1.000 de sportivi, antrenori, arbitri şi membrii ai stafului cluburilor participante vor fi prezenţi la Iaşi în cele trei zile de concurs, cu invitaţi de pe toate continentele. Din România vor fi prezente 57 de cluburi de profil din 24 judeţe, inclusiv din Iaşi. Deschiderea manifestării sportive va fi făcută vineri, 15 noiembrie, la ora 13.00, atunci când, în sala mare a Primăriei ieşene va avea loc conferinţa de presă oficială, la care şi-a anunţat prezenţa şi primarul Mihai Chirica.

Sâmbătă, pe 16 noiembrie, de la ora 9.00, Sala Polivalentă va găzdui turneul internaţional denumit "Dracula Open G1 2019", ajuns la ediţia a X-a, cu o largă participare internaţională.
Duminică, pe 17 noiembrie, tot de la ora 9.00 şi tot în Sala Polivalentă ieşeană se va derula Cupa României la taekwondo WT (ediţia a XX-a) pentru categoriile de vârstă: copii 2, copii 1, juniori mici, cadeţi, juniori, seniori, la masculin şi feminin, după cum a declarat Constantin Apostol, preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo WT.
Conform regulamentului, o echipă participantă poate fi alcătuită din: 1 conducător delegaţie, 1 manager, 2 antrenori, 2 instructori, 1 medic, sportivi competitori. Numai persoanele cu competenţă, înscriese la cursurile naţionale, pot însoţi sportivii la suprafaţa de concurs.
Principalii organizatori ale celor două competiţii de la Iaşi sunt MTS, Federaţia Română de Taekwondo WT, Clubul Sportiv Răzeşii Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi DJST Iaşi.
Printre sportivii participanţi se vor afla şi ieşenii Rafael Ursu (acum la CSA Steaua Bucureşti), fraţii Cosmin şi Tudor Mihalache (de la clubul Taeback Iaşi, antrenor: Daniel Ţibichi) şi mulţi alţi sportivi valoroşi.
Principalii organizatori pe plan local sunt Ciprian Ursu şi Lucian Mihalache, cu experienţă în organizarea unor competiţii sportive la nivel naţional şi internaţional, sprijiniţi de Ionel Popa, consilier pe probleme sportive la Primăria Municipiului Iaşi.
"Cele două competiţii din Sala Polivalentă adună peste 1.000 de oamni din lumea unui sport olimpic, taekwondo WT. Mă bucur că municipiul Iaşi găzduieşte competiţii sportive de nivel naţional şi internaţional, este o mândrie pentru noi, ieşenii, acest lucru. Cu siguranţă, după aceste două competiţii din Sala Polivalentă, Iaşul va fi promovat în lumea largă nu numai ca un oraş plin de cultură, ci ca şi o gazdă extrem de primitoare pentru sportivii din lumea artelor marţiale!", ne-a declarat Ciprian Ursu, fost sportiv de mare performanţă la echipa de rugby Politehnica Agronomia Unirea Iaşi.
Să mai menţionăm că, intrarea publicului în Sala Polivalentă din Iaşi, de pe str. Palat nr. 2, pe durata celor două competiţii de taekwondo WT va fi liberă.
Iar legendarul "Dracula" va fi anihilat cu brio de participanţii de pe toate continentele, spectacolul sportiv fiind de fapt capul de afiş al unui frumos sport olimpic - taekwondo WT. În acest context mai putem remarca şi faptul că municipiul Iaşi va deveni acum şi un deschizător de drumuri al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2020, acolo unde taekwondo WT va fi pe lista sporturilor acceptate în competiţie !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu