miercuri, 15 ianuarie 2020

Minifotbalul românesc se prinde în Hora Unirii, la Iași, la Cupa Unirii


Pe 24 ianuarie 2020 se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, iar acest eveniment va fi marcat la Iași prin numeroase manifestări culturale și sportive.
Pe plan sportiv, acest act istoric va fi omagiat, la Iași, ca în fiecare an, prin organizarea Cupei Unirii. Ajunsă la ediția a 13-a, cea mai veche competiție de minifotbal din România se va derula în perioada 17-19 ianuarie 2020 și va reuni pe terenurile acoperite din Complexul Magic (Magic Stadium și Arena Magic Heineken) 32 de formații din Iași și din alte orașe ale țării, multe dintre grupări având o veche tradiție în minifotbalul românesc.
Pe lângă spectacolul minifotbalistic, turneul de la Iași le oferă participanților din țară șansa de a vizita Palatul Culturii, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, precum și alte obiective culturale renumite în înreaga țară.
Evenimentul va fi organizat de Dan Ștefan Cojocaru și Paul Costaș, iar toate echipele participante sunt invitate de onoare la competiția care a devenit un simbol în peisajul minifotbalului din România în fiecare început de an.

* Golden Boys Bacău, campioana din 2019

Ediția din 2019 a Cupei Unirii a fost câștigată de formația Golden Boys Bacău, care a învins în finală echipa ieșeană Auto Driver cu scorul de 3-2, după loviturile de departajare. La finalul timpului regulamentar, scorul a fost egal, 1-1, goluri Furtună (min. 2), respectiv Ciprian Brighiu (10).
Bronzul a revenit echipei Nova Vita Tg. Mureș, campioana națională din 2019, care a trecut în finala mică de Juventus Sibiu cu scorul de 2-0, golurile fiind marcate de Andrei Moldovan și Ionuț Chețan.
Echipa din Iași cel mai bine clasată la Cupa Unirii va câștiga și Cupa DGB 2020. Cupa Unirii constituie criteriu de participare la Cupa României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu