vineri, 22 mai 2020

"Secretul scrisorii albastre" vs "Albastrul de Voroneţ"!


Doamna Ionela van Rees-Zota, care trăieşte de 11 ani la Nürnberg, în Germania, o demnă personalitate în domeniul culturii româneşti şi europene, scoate pe piaţă, pe 29 mai 2020,. o bijuterie literară, fiind vorba de cartea de poezie de dragoste, "Secretul scrisorii albastre / Das Geheimnis des blauen Briefchens", un volum bilingv româno-german. Cartea este editată la PIM Iaşi - România în condiţii grafice excepţionale şi este beneficiara unei coperţi concepute de tehnoredactorul Andrei Ştefanachi.
În afară de prefaţă, scriitorul şi jurnalistul ieşean Dan Teodorescu publică şi un editorial inedit pe coperta a patra a volumului, cu menţiunea că "Secretul scrisorii albastre" poate fi comparat cu celebrul "Albastrul de Voroneţ", din cadrul vestitei mănăstiri româneşti din Bucovina. Acest editorial îl puteţi lectura în co0ntinuare:.  
"Albastrul de Voroneţ
 Mănăstirea Voroneţ se află în judeţul Suceava, din România, şi este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Biserica este considerată una dintre cele mai valoroase ctitorii ale domnitorului Ștefan cel Mare. Mănăstirea Voronețului este cunoscută în
special pentru culoarea sa - „Albastrul de Voroneț”, culoare care este extrem de rezistentă în timp, în condiţii climatice destul de aspre.
Peste mai multe secole, iată că, o urmaşă a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, moldoveanca Ionela van Rees-Zota zideşte spre nemurire cartea "Secretul scriisorii ALBASTRE", un volum de poezie de dragoste şi care va rămâne cu siguranţă în istoria literaturii europene. Iar dacă mănăstirea Voroneţ este sub paza Domnului, poezia Ionelei este şi ea călăuzită de Cel de Sus, care ne îndeamnă mereu să ne iubim aproapele. Şi Ionela ne iubeşte pe noi toţi, iar noi o iubim pe Ionela şi din când în când îi trimitem o epistolă scrisă cu pana sufletului şi pictată cu "Albastrul de Voroneţ.(DAN TEODORESCU - preşedintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est şi membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România)".
Lansarea volumului de poezie menţionat anterior va avea loc pe 11 iulie 2020, doar într-un cerc restrâns, datorită pandemiei de coronavirus din acest an.
Să mai remarcăm că, scriitoarea Ionela van Rees-Zota este la a şasea carte personală în acest moment, după volumele editate în anii din urmă, precum: "
Cu dragoste, din dragoste, pentru dragoste" (din anul 2000), "Din viață... pur și simplu!" (2002), "În nebunia mea de om cu... minte!" (2005), "... și îngerii greșesc" (2007), "Lăstari de timp" (2009).
Ci siguranţă, drumul Ionelei van Rees-Zota va continua cu realizări notabile pe meridianele culturii  europene, acolo unde România şi Germania au o demnă reprezentantă! DANKE, ELLA! (REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu