miercuri, 8 iulie 2020

Ceferistul ieşean Răzvan Aghion, finalist la turneul de tenis de la Roman


"Trofeul Smirodava" la tenis de câmp s-a desfăşurat la Roman, în judeţil Neamţ şi a fost inclus în calendarul de la nivel naţional al FR Tenis. Turneul organizat de ACS SENSE Roman a debutat pe 4 iulie 2020 şi a fost arbitrat de Ionel Cobuz, directorul competiţiei fiind Ioan Isciuc. La turneu au participat mai mulţi sportivi ieşeni, la categoria 18 ani masculin jucătorul Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, doar 16 ani) fiind finalist. La categoria 10 ani feminin, sora lui Răzvan, Elena Aghion (CS Vergilius Iaşi - 10 ani) a fost semifinalistă, ambii sportivi fiind coordonaţi şi antrenaţi de mama Raluca Aghion şi bunicul Vergil Aghion.
Câştigătorii turneului de tenis de la Roman, pe categorii de vârstă, au fost:
- 10 ani băieţi: Dandu David (ACS TCC 2018 Piatra Neamţ);
- 10 ani fete: Neculăeş Miruna (ACS Sense Roman). Într-una din semifinalele competiţiei, învingătoarea a câştigat în faţa ieşencei Elena Aghion cu scorul de 4-2, 4-0.
-  12 ani băieţi: Petroiu Tudor (Asociaţia Altius Tenis Club Bucureşti);
- 12 ani fete: Dascălu Sorana (CSŞ Unirea Iaşi);
- 14 ani băieţi: Dascălu Andrei (CSM Paşcani);
- 14 ani fete: Stan Alina (TC Coreco Iaşi);
- 18 ani băieţi: Andrei Ştefan (CSM Galaţi). În marea finală, câştigăzotul de pe malurile Dunării l-a învins pe ieşenul Răzvan Aghion cu scorul de 6-3, 6-2.
- 18 ani fete: Bulat Bianca (Asociaţia Club Sportiv Arcada Galaţi). Pe locul 3 s-a clasat Simionică Maria Sabina, de la TC Micul AS Iaşi.

* Manifestare culturală la nivel internaţional şi turneu de tenis la arenele CFR Iaşi

De menţionat că CS CFR Iaşi, organizează în propria arenă de tenis, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, începând cu 18 iulie 2020, turneul denumit "Memorialul Florenţa Mihai" în întrecerea juniorilor, la fete şi băieşi, de la 10 ani la 18 ani.
Tot la arenele de tenis CFR Iaşi, vineri, pe 17 iulie 2020, de la ora 11.00, Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi - Nord Est, în parteneriat cu CS CFR Iaşi, Uniunea Creatorilor Profesionişti - Sucursala Iaşi, Asociaţia Literară Păstorel Iaşi şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România - Filiala Iaşi, organizează a manifestare culturală la nivel internaţional, cu o triplă lansare de carte, autorii fiind Calistrat Robu (Iaşi), Ionela van Rees-Zota (Nürnberg - Germania) şi Corina Matei-Gherman (Iaşi). Va mai avea loc un spectacol muzical-artistic cu numel importante pe afiş, o demonstraţie de tenis de cânp şi o sesiune de autografe, totul fiind în aer liber, cu respectarea cerinţelor sanitare.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu