marți, 15 iunie 2021

ALPI revine pe firmamentul culturii ieşene

 


După o pauză de mai bine de un an, Asociaţia Literară Păstorel Iaşi (ALPI) şi-a reluat şedinţele sale lunare cu public, în ziua de 13 iunie 2021 sala de lectură a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" Iaşi fiind o gazdă primitoare pentru umoriştii şi poeţii moldoveni.

Deschiderea a fost făcută de preşedintele Mihai Batog-Bujeniţă, care a propus un moment de reculegere în memoria celei care a fost poeta Georgeta Paula Dimitriu, după care octogenarii Dumitru V. Marin şi Mihai Haivas au enumerat câteva evenimente culturale la care au participat în ultima perioadă.
În perspectiva zilei de 15 iunie, Mihai Caba şi Emil Gnatenco au recitat câteva poezii de Mihai Eminescu, peste două zile fiind comemorat marele poet naţional, la 132 ani de la trecerea sa în nefiinţă.

Au recitat apoi din propriile creaţii membrii ALPI şi colaboratorii asociaţiei ieşene, în faţa publicului fiind prezenţi Doina Toma, Cornelia Livia Bejan (care a recitat câteva catrene a mamei sale, regretata Georgeta Paula Dimitriu), Oana Frenţescu, Carmen Marcean, Angela Mihai, Victor Iosif, Sorin Cotlarciuc, Mihai Batog-Bujeniţă, Ioan Hodaş, Vasile Larco, Constantin Profir, Mihai Savin, Constantin "Ticu" Mihai, Gheorghe Bălăceanu, Mihai Haivas.

Poetul Mihai Pintilii a prezentat câteva probleme organizatorice, iar Marieta Gimbuţă a salutat adunarea la prima sa participare în cadrul şedinţelor ALPI.

Următoarea adunare cu public în cadrul ALPI este programată pe 11 iulie 2021, tot de la ora 10.00 şi tot la BJ Gh. Asachi din Iaşi.

DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu