luni, 13 februarie 2017

Acţiuni culturale de amploare în cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi




Duminică, 12 februarie 2017, a doua şedinţă cu public din cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi a scos din nou la rampă acţiunile culturale la care au participat în ultimele perioadă scriitorii ieşeni, dar a adus şi o veste foarte tristă, deoarece medicul stomatolog col (r) Ioan Mihăilă a trecut recent la cele veşnice, iar în memoria fostului membru ALPI a fost ţinut un moment de reculegere.
Cu un prezidiu alcătuit din conducerea ALPI (Mihai Batog Bujeniţă - director, Gheorghe Bălăceanu - vicepreşedinte, Mihai Haivas - secretar general) şi invitatul Dumitru V. Marin (Vaslui), adunarea "urmaşilor lui Păstorel Teodoreanu" a continuat cu prezentarea de către "supersonicul MBB" a câtorva publicaţii literare, precum Surâsul Bucovinei, Rapsodia, Alternanţe (revistă primită de la colegul nostru din Passau / Germania - Herr Georg Barth), Vocea Ta (revistă de limba română distribuită în Germania, Austria, Belgia şi Olanda şi şi editată la Nürnberg de către doamna director general Ionela van Rees-Zota).
Membrii ALPI au mai participat în ultima perioadă şi la două acţiuni organizate de scriitorul şi colegul ing. Mihai Caba, precum întânirea de la "Castanul Unirii" de la Vişan şi comemorarea sublocotenentului în rezervă ing. IOAN R. MARINESCU - Erou literat al Primului Război Mondial (9 februarie 1894 – 16 decembrie 1916), la 123 de ani de la naşterea sa, manifestarea având loc la Biserica Banu din Iaşi, cu binecuvântarea preotului paroh Dumitru Merticariu.
În cuvântul său, vasluianul Dumitru V. Marin a menţionat că revista "Meridianul Cultural Românesc" îşi va continua traseul internaţional şi în acest an, urmând ca în perioada următoare să fie editate numerele 7 şi 8.
Au mai fost prezentate cărţile editate în ultima perioadă de Sorin Cotlarciuc, Mihai Batog Bujeniţă şi Dan Teodorescu, ultimul menţionat învitându-şi colegii la lansarea celor două volume de peste 900 pagini care aparţin de cartea "Între două secole", eveniment ce va avea loc sâmbătă, 18 februarie 2017, la ora 11.00, la Pensiunea Aristocrat Iaşi, din zona Bucium.
Au citit apoi din propriile creaţii literare Doina Toma, Angela Pistol, Vasile Unguraşu, Aurel Baican, Ioan Hodaş, Eugen Deutsch, Dumitru Ivas, Sorin Cotlarciuc, Gheorghe Bălăceanu, Mihai Caba, Cristinel Cojocariu, Mihai Constantin, Mihai Stancu, Constantin Munteanu, Constantin Profir, Mihai Haivas, Rodica Ioniţă Grosu.
Directorul Mihai Batog Bujeniţă a mai informat că ALPI a primit o propunere extrem de onorantă, din partea doamnei Daniela Dorin, pentru un parteneriat cultural cu elevii din Iaşi, prima manifestare urmând a avea loc pe 10 martie 2017, la ora 12.00, la "Planetarium" de lângă Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Dealul Copoului.  
Următoarea manifestare cu public în cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi va avea loc duminică, 12 martie 2017, la ora 10.00, tot la sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" din Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu