sâmbătă, 11 februarie 2017

Ema Obadă, marea vedetă a şahului juvenil de la CS Politehnica Iaşi


Campionatele Naționale individuale pentru juniori la şah clasic, dezlegări, șah rapid şi blitz au continuat sâmbătă, 11 februarie, la Băile Felix.

Rezultatele excelente pentru sportivii de la CS Politehnica Iaşi au continuat şi în proba de şah rapid, acolo unde elevii lui Vasile Manole, Vlad Ungureanu şi Vladimir Danilov au mai cucerit 9 medalii, dintre care 2 de aur, 4 de argint şi alte 3 de bronz.
Vedeta echipei ieşene a fost Ema Obadă (Under 12 ani), care a cucerit a treia medalie de aur din trei posibile în cadrul competiţiei de la Băile Felix, după cele obţinute la şah clasic şi dezlegări.
Talentaţii şahişti ai CS Politehnica Iaşi, medaliaţi sâmbătă la şah rapid, au fost:
- AUR: George Stoleriu (Băieţi - 16 ani) şi Ema Obadă (Fete - 12 ani, cu 8,5 puncte din 9 posibile);
- ARGINT: Mihnea Costachi (B 18), Luca Şerban Dumitru (B 10), Miruna Daria Lehaci (F 14), Alexia Andrieş (F 08);
- BRONZ: George Daniel Scripcaru (B 20), Diana Elena Cuşmuliuc (F 20), Andrada Ioana Hrib (F 18).
Duminică se vor încheia întrecerile probei de şah blitz şi vor avea loc festivităţile de premiere ale competiţiei. La şah blitz, la fete - 12 ani, ieşeanca Ema Obadă a cucerit un maxim de 3 puncte în primele 3 runde programate şi luptă din nou pentru a medalie de aur!
La competiţia de la Băile se află în concurs şi sportivii de la CS Micul Şahist Iaşi, sub conducerea antrenorilor Ştefan Axinte şi Lucian Filip, care s-au clasat şi ei aproape de podium în unele probe, după ce au avut la un moment dat şi câteva probleme medicale, după ce au contactat un enterovirus. "Acum e mai bine, ne-am mai revenit din punct de vedere medical", ne-a declarat astăzi din Băile Felix, antrenorul Ştefan Axinte.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu