duminică, 19 februarie 2017

Pentru Dan Teodorescu: Două secole - două volume!




Sâmbătă, pe 18 februarie 2017, saloanele Pensiunii Aristocrat Iaşi (manager: Romeo Haman) au găzduit o nouă lansare de carte a jurnalistului Dan Teodorescu. De data aceasta a fost vorba de lansarea celor două volume ale cărţii "Între două   secole", în care autorul a prezentat reportajele şi interviurile sale cu personalităţi din ţară şi de peste hotare, din cultură, educaţie, mediul economic şi sport.   
Evenimentul la care au asistat peste 80 de iubitori de cultură de bună calitate a fost deschis de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, iar prezentarea cărţii a fost făcută apoi de scriitorii Mihai Batog Bujeniţă, Vasile Arhire, Horia Zilieru şi Dumitru V. Marin, alături de Rodica Rodean - redactorul cărţii şi preşedintele Asociaţiei Universul Prieteniei.
În dialog direct cu publicul, cu ajutorul telefonului şi al staţiei de radioamplificare, au fost prezenţi şi actorul Petru Ciubotaru, de la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi şi jurnalistul german de origine română Georg Barth (din Passau, landul Bavariei), care au transmis mesaje de suflet pentru evenimentul cultural de la Iaşi.
A urmat apoi un reuşit program artistico-muzical-sportiv, după cum urmează:
- Muzică populară cu Alexandru Ursache, Maria Lincu și Rodica Ioniță Grosu.
- Dans sportiv cu CDS NIKONS Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă). În trei momente distincte, au dansat în faţa publicului perechile Cosmin Dorneanu - Lisa Lupu, Bogdan Sidor - Andreea Bunduc, Dragoş Iftode - Cezara Samoilă.
- Recital sportiv de taekwondo şi gimnastică ritmică cu multipla campioană Claudia Teofana Postu.
- Recital epigramatic cu membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi. Jurnalistul Dan Teodorescu a fost "săgetat" din punct de vedere umoristic, în direct, de colegii Doina Toma, Angela Pistol, Gabriela Cucinschi, Dumitru Ivas, Mihai Batog Bujeniţă (directorul ALPI), Ioan Hodaş, Vasile Larco, Sorin Cotlarciuc, Mihai Constantin, iar prin email de Eugen Deutsch.
- Muzică folk cu Teodor Munteanu.
- Momente magice cu Nicu Ochiană (Magicianul Nicolas).
În continuare, jurnalistul Dan Teodorescu a prezentat publicului recentele campioane din şahul juvenil ieşean, Miruna Lehaci (la categoria 14 ani) şi Ema Obadă (la categoria 12 ani), care au cucerit câte trei medalii la Campionatele Naţionale de Şah de la Băile Felix.
Acelaşi Dan Teodorescu l-a prezentat apoi pe alpinistul ieşean Daniel Popescu, care a participat recent la o expediţie unică în Argentina, pe vârful Santinelei de Piatră (Aconcagua, 6.962 metri altitudine).
A urmat o sesiune de autografe cu jurnalistul Dan Teodorescu, dar şi un moment aniversar cu Silviu Teodorescu (care a împlinit 10 ani chiar în ziua lansării cărţii bunicului său), elevul din clasa a III-a A al Şcolii Gimnaziale "Ştefan Bârsănescu" din Iaşi oferind şi el privitorilor o minunată mini-expoziţie personală de quilling - decoraţii de hârtie full-color.
Postul de televiziune Apollonia TV (director general: Adi Cristi) a fost prezent pe toată durata manifestării, cei intervievaţi în final fiind scriitorul Horia Zilieru şi publicistul Dan Teodorescu.
La manifestarea menţionată au mai fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai mass-mediei locale, naţionale şi internaţionale (Agenţia de presă Aşii Români şi revista Vocea Ta, ambele cu sediul central la Nürnberg - Germania), redactori, operatori video şi fotoreporteri profesionişti.
În final, autorul celor două volume, ieşeanul Dan Teodorescu a menţionat: "
<Între două secole> este a cincea mea carte personală, de data aceasta în două volume, cu peste 900 pagini. Ar putea să urmeze şi al treilea volum, dar şi alte cărţi de poezie şi reportaje. Toate reprezintă aspecte semnificative din viaţa mea şi ale oraşului în care trăiesc de aproape 67 ani, municipiul Iaşi. Am avut norocul să mă nasc într-o casă de pe istorica stradă Lăpuşneanu, acolo unde Muzeul Unirii a fost leagănul copilăriei mele. Am fost elev la  vestitul Liceu nr. 1 Mihail Sadoveanu Iaşi, acum Colegiul Naţional, am absolvit apoi Facultatea de Construcţii din Dealul Copoului şi am devenit inginer, dar încă de la 17 ani am publicat în mass-media locală şi naţională poezie şi reportaje din sport şi cultură. Jurnalismul a fost pentru mine a doua profesie, iar din această <meserie> nu se iese niciodată la pensie! Mulţumesc celor care au fost prezenţi alături de mine la această nouă lansare de carte şi promit că aceşti oameni dragi vor fi în continuare eroii cărţilor mele, care vor urma în viitorul nu prea îndepărtat! Doamne ajută!".
În prezent, Dan Teodorescu este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR - preşedinte, la Bucureşti: Doru Dinu Glăvan), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR - preşedinte, la Bucureşti: Dumitru Graur) şi membru senior al Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI - director: Mihai Batog Bujeniţă), unde ocupă funcţia de şef al Departamentului Relaţii Internaţionale.(REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu