vineri, 17 februarie 2017

Ieşeanca Karla Ursu va cânta Imnul României în deschiderea partidei de rugby dintre naţionala ţării noastre şi Spania


Karla Ursu, gimnastă şi interpretă de muzică populară
Nationala de rugby a Romaniei va disputa sambata, 18 februarie, cel de-al doilea meci din Rugby Europe Championship, contra Spaniei, pe Stadionul “Arcul de Triumf” din Bucuresti. Programat initial la ora 14:00, meciul a fost devansat cu o ora, la cerinta echipei iberice. Meciul va incepe astfel la ora 13:00 si va fi transmis in direct pe Dolce Sport. Intarea va fi libera.
Imnul României dinaintea partidei din Capitală va fi interpretat de eleva Karla Ursu (din Iaşi, în vârstă de 7 ani şi 10 luni, fiica fostului rugbyst de la Poli Iaşi, Ciprian Ursu).
Initial meciul Romania – Spania a fost programat la Iasi, pe Stadionul “Emil Alexandrescu”, insa a fost mutat la Bucuresti din cauza conditiilor meteoroogice nefavorabile din Moldova.
“Federatia Spaniola de Rugby ne-a sprijinit intru totul cu mutarea partidei la Bucuresti, a inteles dificultatile pe care le-am intampinat in a dezgheta terenul de joc la Iasi. La fel ca si noi, isi doresc ca acest meci sa aiba loc in cele mai bune conditii, chiar daca acest lucru inseamna schimbarea tuturor aranjamentelor privind cazarea si transportul delegatiei. Singura rugaminte pe care au avut-o a fost aceea  de a juca meciul cu o ora mai devreme decat era stabilit initial pentru a putea ajunge in timp util, in jur de 16:00, la Aeroportul International Henri Coanda  ca sa ia o cursa spre Iasi, ca de acolo sa se poata intoarce la Madrid pe rezervarile facute deja daca partida ar fi avut loc acolo“ a declarat Florinel Matei, secretarul general al Federatiei Romane de Rugby.
Meciurile din sezonul 2016-2018 al Rugby Europe Championship conteaza si pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2019, din Japonia.
Pentru meciul cu Spania, echipa României va fi următoarea, cu menţiunea că fraţii Mihăiţă Lazăr (căpitanul naţionalei) şi Dorin Lazăr, ambii originari din Iaşi, vor juca pentru prima dată împreună, ca titulari:
Echipa Romaniei pentru meciul cu Spania:
1. Mihaita Lazar (Castres ) (Căpitan), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Andrei Ursache (Carcassonne) - 4. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 5. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare) - 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Vlad Nistor (Albi), 8. Dorin Lazar (Timisoara Saracens) - 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Luke Samoa (Stiinta Baia Mare) - 11. Stephen Shannan (Timisoara Saracens), 12. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 13. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 14. Ionut Dumitru (CSA Steaua) - 15.Catalin Fercu (Timisoara Saracens).
REZERVE: 16. Marian Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 17. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18. Alexandru Tarus (Beziers), 19. Ionut Muresan (Timisoara Saracens), 20. Andrei Gorcioaia (Massy), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Jody Rose (Timisoara Saracens), 23. Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens).
Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship sunt:
Germania – Romania,  41-38, Romania – Spania (Bucuresti, 18 februarie), Rusia-Romania (Soci, 4 martie), Belgia -Romania (Bruxelles, 11 martie), Romania – Georgia (19 martie, Bucuresti.
Stejarii se pot califica la Cupa Mondiala din Japonia din 2019 in urma rezultatelor pe care le vor obtine in sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:
– daca ocupa primul loc in Rugby Europe Championship 2016/2018;
– daca se claseaza pe locul 2 in Rugby Europe Championship, 2016/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;
– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune in barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa si Tonga) (Surse: FRR şi rugby.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu