joi, 7 septembrie 2017

Electromureș Romgaz Târgu Mureș se pregăteşte de Cupa Europei


Echipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu Mureș se apropie de startul noului sezon, unul foarte încărcat în evenimente. După cum ne-a informat Matilda Antal, vicepreşedintele clubului mureşean, lotul antrenat de Orosz Istvan și Seres Jozsef s-a reunit încă la începutul lunii august și a efectuat pentru început câte trei antrenamente pe sâptămână.
Componența lotului de jucătoare a suferit o singură modificare, fiind cooptată în echipă Mehesz Anita, una din cele mai titrate jucătoare din Ungaria.
Lotul primei echipe este alcătuită în acest moment din opt senioare - Baciu Doina, Duka Tilda, Bornert Alexandrina, Gyeresi Anna, Suciu Alina, Ban Iulia Adela, Bărdiță Bianca, Mehesz Anita și două junioare - Bölöni Dalma și Fekete Reka.
Competițiile interne și internaționale se vor derula într-un ritm alert. Senioarele debutează pe 16 septembrie, cu etapa I a Cupei României la popice, iar în prima etapă a noii ediții a Campionatului Național, pe teren propriu, pe 30 septembrie 2017, Electro Romgaz se va confrunta cu formația Rapid București.
Numai că, întreaga atenție se concentrează pe participarea la Cupei Europei, care va avea loc în perioada 3-7 octombrie 2017, la Hirschau, în Germania.
În concursul de la Hirschau vor fi 9 echipe continentale, ele fiind BSV Voith St. Pölten (Austria), KK Mlaka Rijeka (Croaţia), KK Slavia Praga (Cehia), KV Liedolsheim (Germania), ZTE-ZAEV TK Zalaegerszeg (Ungaria),  TKKF Debinski Gdansk (Polonia), CS Electromureş Romgaz Târgu Mureş (România), KK "Brest" Cerknica (Slovenia), TJ Slavoj VelkySaris (Slovacia). Echipa mureşeană a optat în continuare şi pentru participarea în Liga Campionilor, acolo unde va ajunge în urma unui loc final cât mai sus în clasamentul Cupei Europei.
Tot la popice şi tot în octombrie, Cupa Mondială îşi va desfăşura ostilităţile la Blansko (Cehia), iar Cupa NBC la München, în Germania. În competiţia masculină, România va avea două echipe participante, pe  CFR Cluj - la Cupa Mondială şi Electromureş Tg. Mureş - la Cupa NBC.

* Popice pentru cei mici, tot la Târgu Mureş

În perioada 9-10 septembrie 2017, arena de popice din Târgu Mureș va găzdui "Competiția Națională de Juniori Mici" dedicată copiilor între 10-14 ani, competiție finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Federația Română de Popice. De la Clubul Sportiv Electromureș Tg. Mureş vor participa 17 tineri lansatori, 10 fete și 7 băieți, iar turneul va debuta sâmbătă, la ora 9.00.
Junioarele de la Electro Romgaz Tg. Mureş pornesc și ele la drum cu un calendar bogat, ne mai spunea Matilda Antal. Ele debutează în noul sezon în data de 23 septembrie 2017, cu prima etapă a Campionatului Național de tineret (U 23).
În grupa A, cea feminină, sunt patru echipe participante, ele fiind CS Siderurgica Hunedoara, CS Conpet Petrolul Ploieşti, CS Electromureş Romgaz Tg.Mureş, CS Rapid Bucureşti.

* O primă etapă la masculin, dar fără nici un meci disputat!

Sâmbătă, pe 2 septembrie, Campionatul Naţional de popice pentru seniori a programat prima etapă, cu meciurile CFR Olimpia ACB Iaşi - Inter Petrila, Electromureş Tg. Mureş - KSE Tg. Secuiesc, iar CFR Cluj a stat. Nu s-a jucat însă nici un meci, ambele fiind amânate la cererea formaţiilor vizitatoare. Astfel, meciul Electromureş Tg. Mureş - KSE Tg. Secuiesc a fost reprogramat pentru 24 septembrie 2017, iar partida CFR Olimpia ACB Iaşi - Inter Petrila a fost inversată şi se va juca pe 9 decembrie 2017 (ora 17.00), la Petrila, cu acceptul moldovenilor. Partida retur se va disputa tot la Petrila, o zi mai târziu, deci pe 10 decembrie 2017, de la ora 10.00.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu