miercuri, 27 septembrie 2017

Visuri la început de drum în viață: ”Trophy Iași” la gimnastică ritmică a fost o reușită!



Tradiționala competiție de gimnastică ritmică ”Trophy Iași” s-a bucurat și în acest an de mult succes, atât din punct de vedere organizatoric, cât și tehnic și spectacular. Pasiunea și seriozitatea profesorului Constantin Radu au creionat condițiile pentru un concurs frumos, plin de eleganță, într-o ambianță plăcută și entuziastă. Spre exemplu, la intrarea pe covorul de concurs a fost amplasată o machetă la dimensiuni mari a Palatului Culturii, simbol al Iașului, pe sub bolta căruia își făceau apariția concurentele.
            Cele peste 130 de gimnaste de vârste cuprinse între 4 și 18 ani, venite de la cluburile din țară, dar și din Italia, Grecia, Rep. Moldova și Ucraina au fost atent evaluate de un juriu de ținută, condus de arbitra internațională Marinela Jipa. Invitată de onoare a ”Trophy Iași” a fost vicecampioana olimpică de la Los Angeles, din1984, Doina Stăiculescu.
            Ieșeanca Andreea Verdeș a dominat întrecerile de senioare, în absența bucureștencei Ana Luiza Filioreanu, care a preferat să se odihnească după un sezon internațional încărcat. Duelul dintre cele două talentate gimnaste va avea loc, totuși, la Campionatele Naționale de senioare, junioare, individual și pe echipe, din perioada 6-8 octombrie, de la București, unde Andreea doreşte foarte mult să obțină măcar un titlu național. La junioare, Laura Aniței  a stârnit ropote de aplauze la fiecare apariție, exerciții bine cotate având, de asemenea, Denisa Stoian de la CSM Ploiești, Marcela Rob de la LPS Baia Mare, Iustina Coșarcă de la CSȘ Iași. La prejunioare și copii, sportivele din Odessa, Chișinău, Kalamata și Pesaro au urcat de cele mai multe ori pe podium.  Festivalul ansamblurilor de gimnastică ritmică ”Ginetta Stoenescu” ne-a amintit de candoarea și sinceritatea jocurilor copilăriei. De spectacolul acestei îmbinări a sportului și artei au fost privați mulți dintre cei cărora li se adresa, elevii școlilor ieșene. Prea puțini părinți cu copii, aproape deloc cadre didactice cu elevii lor. Ar fi fost o utilă ”lecție” de educație, fără tablă și fără catedră, ci cu muzică, mișcări ritmate și costume viu colorate...Școala altfel!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu