joi, 28 septembrie 2017

TeleMoldova Iaşi a găzduit festivitatea de premiere a concursului "Din rădăcină spre coroana sufletului românesc"




Miercuri, pe 27 septembrie 2017, la sediul postului de televiziune TeleMoldova Iaşi / Prima TV Iaşi a avut loc un spectacol artistic, cu ocazia festivităţii de premiere a concursului "Din rădăcină spre coroana sufletului românesc", organizat de Asociaţia Judeţeană Iaşi "Moldova" a Pensionarilor şi Centrul Cultural Multifuncţional pentru Vârsta a Treia Iaşi. Partenerii evenimentului au fost Liga Scriitorilor - Filiala Iaşi-Moldova, Uniunea Artiştilor Plastici - Sucursala Iaşi şi Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (ALPI).
Manifestarea a avut loc în cadrul programului "Şcoala de Vară a Bunicilor şi Nepoţilor - ediţia a IV-a - 2017". Moderatorii evenimentului găzduit de studioul de televiziune de la etajul al VII-a al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului "Cristofor Simionescu", din cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" Iaşi, acolo unde se poate ajunge doar urcând pe jos 168 trepte (!!!), deoarece liftul nu mai funcţionează de anul trecut, au fost Magdalena Lupu şi Petru Frăsilă, ultimul fiind Directorul General al postului TeleMoldova Plus Iaşi, un vechi combatant pe altarul culturii moldave.
După deschiderea făcută de cei doi moderatori s-a menţionat juriul concursului propriu-zis, alcătuit din Petru Frăsilă, Mihai Păstrăguş, Mihai Batog-Bujeniţă, Irena-Ioana Brodoceanu şi Nicoleta Marinescu. Atelierele de creaţie au fost coordonate de Livia Ciupercă (arte plastice), Liliana Costea (muzică şi creaţie), Corina Matei-Gherman (poezie şi epigrame), iar discuţiile despre importanţa lecturii la orice vârstă au fost coordonate de Elena Leonte.
Un reuşit recital de poezie şi epigrame a fost susţinut de Doina Guriţă, Olina Petrov, Titi Nechita, Dan Teodorescu, Doina Toma, Vasile Larco şi Corina Matei-Gherman, care au primit diplome de excelenţă din partea organizatorilor. Au mai citit din compunerile lor elevele Andreea Butnaru şi Maria Butnaru.
În direct de la masa oficială, Silviu Teodorescu (10 ani, elev în clasa a IV-a A a Şcolii Gimnaziale "Ştefan Bârsănescu" Iaşi, cu premiul al II-lea cucerit la secţiunea arte, după reuşitele sale tablouri de artă decorativă, prin metoda quilling) a purtat un dialog profesional-artistic cu doamna prof. Livia Ciupercă, care a încântat asistenţa din studio.
Partea muzicală a manifestării a fost susţinută de ansamblul de viori "Prietenia" (coordonator: Paul Şerban), grupul de copii şi bunici "Ciurbeştenii" în mai multe ipostaze artistice, muzică folk cu Elena Crăciun şi Ana Beşleag, muzică populară cu Antonia Coşarcă, Rodica Ioniţă-Grosu etc.
Doamna Irena-Ioana Brodoceanu, bibliotecar la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi" Iaşi şi voluntar la "Centrul Cultural Multifuncţional pentru Vârsta a Treia din Iaşi - România" a prezentat concursul "Citesc, ştiu, gândesc, mă exprim", adresat publicului şi telespectatorilor.
De menţionat că unul dintre sponsorii de bază ai concursului a fost doamna Elena Ceobanu, administratorul firmei "Trans Polosam" Iaşi, care este o companie de transport persoane cu curse regulate de traseul Iaşi-Oneşti-Codlea-Sibiu-Deva, cu închirieri de autocare şi microbuze.
După cum ne declara directorul general Petru Frăsilă, postul "TeleMoldova" Iaşi va fi reintrodus pe cablul RCS
& RDS nu peste mult timp, el putând fi vizionat în prezent pe celelalte reţele de cablu din România, dar şi online la adresa www.telemoldova.ro
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu