luni, 11 decembrie 2017

Gimnastele ieşene au cucerit Europa!


Andreea Verdeş
Gimnastica ritmică ieșeană încheie anul 2017 cu noi succese de prestigiu. Acestea au fost obținute la al IV-lea Turneu internațional Memorialul „ Angel Fernandez Cordoba” de la  Ciudad de León (Spania), care a avut loc între 8 și 10 decembrie. Senioara Andreea Verdeș, componentă a lotului olimpic al României, s-a clasat pe locul al treilea la individual compus, concursul fiind câștigat de o altă fostă elevă a profesorului Constantin Radu, Alexandra Agiurgiuculese, care a reprezentat, însă, Italia, ea fiind rezidentă în această ţară. După un început mai timid în calificări la cerc (13.350 puncte), Andreea s-a mobilizat şi a reuşit să intre în finale la măciuci, cu 16,350 puncte şi minge, cu 16,050 puncte. În finale, Andreea Verdeş a început cu un exercitiu minunat la măciuci obţinând medalia de aur, înaintea gimnastei din Italia, cu un punctaj excelent, 17,200 puncte, şi pe cea de argint la minge.
La prejunioare, ieşeanca Laura Aniţei a dominat podiumul în finalele la cerc şi panglică şi a obţinut argintul la individual compus.
La întrecerile din Spania au luat parte 300 de gimnaste printre cele mai bune din lume din 20 de țări, între care Germania, Argentina, Belarus, Bulgaria, Chile, Croația, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Israel, Italia, Lituania, Norvegia, Portugalia, România, Rusia și Ucraina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu