joi, 28 decembrie 2017

Tenis pe timp de iarnă în "Balonul" ceferist ieşean!




"Aghionii" ieşeni: Vergil, Raluca, Elena, Răzvan, Daniel!
Arena de tenis CFR Iaşi, acolo unde, de-a lungul anilor, au avut loc multe competiţii la nivel naţional şi internaţional, inclusiv din calendarul mondial ITF, a fost acoperită în toamna acestui an cu un "BALON" de mari dimensiuni şi poate găzdui acum şi turnee pe timp de iarnă, pe terenurile 2, 3 şi 4. În interiorul balonul este o temperatură optimă activităţilor sportive, de 15-17 grade Celsius, cu ajutorul a două centrale, una pe gaz şi alta pe lemne, după cum ne-a menţionat antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion. Începând cu data de 6 ianuarie 2018, "BALONUL" ceferist ieşean va găzdui Cupa de Iarnă la tenis, în organizarea clubului partener CS Vergilius Iaşi, pentru categoriile vârstă 10 ani, 12 ani, 16 ani şi seniori, la masculin şi feminin, turneu de categoria I înscris în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Tenis. Arbitrul competiţiei va fi Cătălin Costaş, iar directorul de turneu Raluca Aghion, ambii din Iaşi.
Referitor la tenisul practicat în 2017 de sportivii ceferişti ieşeni, antrenorul Vergil Aghion ne-a declarat: "Pentru secţia de tenis de la CS CFR Iaşi a fost un an bun, cu rezultate bune pe plan local, naţional şi internaţional. Am avut rezultate extrem de promiţătoare cu tinerii noştri sportivi, Răzvan Aghion, Bianca Andrei, Eduard Schipor şi cu moldoveanul Maxim Cazac, care este legitimat în România tot la clubul ceferist ieşean. A evoluat bine şi Ilie Cazac, fratele mai mic al lui Maxim Cazac. Plus că Theodor Cojocaru a revenit pe terenurile bazei unde a început tenisul în anii din urmă! Am avut un singur necaz în 2017, cu Răzvan Aghion, când el s-a accidentat în toamnă şi a trebuit să întrerupă tenisul o perioadă de timp, dar acum şi-a revenit cu mâna accidentată şi joacă din nou tenis. Din păcate, tot în 2017 nu am mai organizat, din motive financiare, cele două turnee internaţionale de tenis din calendarul mondial ITF, dar poate Trofeul Municipiului Iaşi va revenit din nou în organizarea Clubului Sportiv CFR Iaşi în 2018, cu ajutorul sponsorului principal, Fundaţia Sportului Ieşean, prin Primăria Municipiului Iaşi! Fiind la final de an, să-mi daţi voie să urez tuturor iubitorilor tenisului de câmp multă sănătate şi succes în sportul pe care îl susţin, fie din teren sau din tribunele arenelor sportive!".
În continuare, antrenoarea Raluca Aghion a mai menţionat: "Răzvan Aghion va participa la turneul care va debuta pe 6 ianuarie 2018, fiind primul lui turneu după perioada de accidentare. El a fost şi pe locul 1 în România la categoria de vârstă 14 ani, în 2017, în clasamentul întocmit de FR Tenis. Răzvan se pregăteşte în continuare pentru Campionatele Naţionale de 16 ani, care vor avea loc la Bucureşti, tot în luna ianuarie a anului viitor".
Vă mai informăm că ceferistul ieşean Răzvan Aghion, fiul lui Raluca Aghion şi nepotul lui Vergil Aghion, a împlinit de-abia 14 ani pe 11 decembrie 2017 şi acum a "picat" pe locul 3 la categoria 14 ani, în clasamentul FR Tenis, deoarece a ratat ultimele trei luni ale lui 2017, datorită acelei accidentări la mâna dreaptă.
Tot în luna ianuarie 2018, talentaţii tenismeni ceferişti ieşeni vor participa la Campionatele Naţionale Individuale de Iarnă de la Bucureşti, ei fiind  Eduard Schipor (la categoria 14 ani, din 8 ianuarie), iar apoi vor concura Răzvan Aghion şi Bianca Andrei (la categoria 16 ani, din 22 ianuarie).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu