vineri, 26 ianuarie 2018

Cenaclul George Topîrceanu, într-un spectacol de zile mari la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă




Înfiinţat în 1965 şi întrerupt o perioadă de timp după 1989, Cenaclul George Topîrceanu a revenit în actualitate la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, în debutul anului 2018. 
Primul spectacol oferit de noua "trupă" a cenacliştilor ieşeni, unii dintre ei fiind ceferişti, a avut loc în seara zilei de joi, 25 ianuarie 2018, în sala mare a clubului CFR Iaşi, de pe str. Râpa Galbenă nr. 12.
A fost o zi friguroasă afară, dar plină de căldură în sala mare de spectacole, acolo unde numerosul public ieşean a fost un partener ideal artiştilor de pe scenă. Simbioza "artist - spectator" a funcţionat la cote înalte, iar de multe ori atmosfera de la vestitul "Cenaclu Flacăra" a fost resimţită joi seara, la Clubul CFR Iaşi.
Într-un spectacol de muzică, poezie şi epigrame, denumit "Te salut, oraş romantic!" şi moderat de actorul George Marici, şi-au dat concursul tânăra interpretă de muzică populară Karla Ursu, poeţii şi epigramiştii Angela Pistol, Dan Teodorescu, Ştefan Boboc-Pungeşteanu, Mihai Batog-Bujeniţă, Cornel Văleanu şi Andrei Maftei, cât şi folkiştii Mihăiţă Cornea, Adrian Gegiuc şi Adi Bezna.  Un moment artistic inedit, din teatrul de marionete, a fost prezentat de Tudor Ostafie şi Mihai Afloarei, iar Paul Zamfir şi Emil Gnatenco au amintit publicului prezent câteva aspecte semnificative din istoria cenaclului George Topîrceanu şi a clubului CFR Iaşi.
Sonorizare şi luminile au fost asigurate de Laurenţiu Cocuz şi totul a fost la superlativ, cu aplauze furtunoase şi numeroase "bisuri" cerute de publicul spectacor ieşean avid de cultură de bună calitate.
La "şedinţa de analiză" de după spectacol, ceferistul Dan Teodorescu a propus că directorii George-Radu Pipa (Regionala CFR Infrastructură Iaşi) şi Constantin Axinia (Regionala CFR Călători) să devină membrii de onoare ai Cenaclului "George Topîrceanu", propunerea fiind acceptată imediat de colegi. Există şi ideea ca membrii Cenaclului George Topîrceanu să dea spectacole în trenurile de călători de pe raza Regionalei CFR Iaşi, asta în viitorul apropiat, dar până atunci, o nouă manifestare cu public la Clubul CFR Iaşi va avea loc de "Mărţişor" şi "Ziua Femeii", la începutul lunii martie 2018.
Totodată, membrii cenaclului George Topîrceanu se vor "da în spectacol" şi în ziua de vineri, 23 februarie 2018, de la ora 17.00, la Salonul Moldova de la parterul Hotelului Moldova Iaşi, acolo unde colegul Dan Teodorescu îşi va lansa cartea sa cu numărul 10 din ultimii doi ani şi jumătate - "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare", care va avea două volume de mare întindere, cu peste 1.100 pagini! Porţile Cenaclului George Topîrceanu rămân în continuare deschide tuturor iubitorilor de frumos din Iaşi şi zona Moldovei, de la cel mai mic la cel mai mare! Doamne ajută! (REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu