vineri, 19 ianuarie 2018

Lansare de carte la Palatul Culturii din Iaşi, cu preşedintele Emil Constantinescu în prim plan



Joi, 18 ianuarie 2018, pe la ora 17.00 trecute fix, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi a găzduit lansarea volumului „Prețul demnității. O istorie altfel”, semnat de Laura Ganea și publicat la Editura RAO.
Evenimentul a avut loc în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii din Iaşi, în prezența autorului, dar și a personajului principal al cărții, prof. univ. dr. Emil Constantinescu, fost președinte al României.

La sosirea la Palatul Culturii, fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, a fost întâmpinat de primarul ieşean Mihai Chirica, de managerul Complexului Muzeal Naţional Moldova Iaşi, dr. Lăcramioara Stratulat, dar si de vicepreşedintele Academiei Române, acad. dr. ing. Bogdan Simionescu.
De la tribuna prezidiului au vorbit despre cartea supusă dezbaterii publice dr. Lăcrămioara Stratulat, primarul Mihai Chirica, Dan Doboș, director al Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi” Iaşi şi Ticu Alexe, cameramanul preşedintelui Emil Constantinescu, pe perioada mandatului, dar şi un reprezentant al editurii RAO.
Şi-au exprimat opiniile asupra cărţii jurnalista Laura Ganea şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, ambii mulţumind gazdelor ieşene pentru găzduire şi organizarea evenimentului. În rândul publicului s-a mai aflat şi doamna Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei "Universul Prieteniei" Iaşi, dar şi colega Dorina Topală.
De menţionat că profesorul Emil Constantinescu s-a născut la Tighina (acum în Republica Moldova) pe 19 noiembrie 1939 şi domnia sa a fost preşedintele României timp de 4 ani, în perioada 1996-2000.  Din 1966 este cadru didactic al Facultăţii de Geologie a Universităţii din Bucureşti, unde a fost rector o perioadă de timp.
Cartea "Preţul demnităţii. O istorie altfel", de jurnalista Laura Ganea, care a lucrat pentru preşedintele Emil Constantinescu în perioada mandatului, a mai fost lansată şi la Bucureşti, în noiembrie 2016, în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu