vineri, 9 august 2019

De tre ori locul 5 pentru ieşeanca Ionela Atincăi

Dănuţ Fron şi Ionela Atincăi

În perioada 6-9 augist 2019, la Bucureşti au avt loc finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori I - U20, unde a fost prezentă şi sportiva Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi, doar 17 ani), însoţită de antrenporul Dănuţ Fron.  
La finalul concursului de la categoria 71 kg feminin, în faţa unor adversare cu realizări importante şi pe plan european, Ionela Atincăi s-a clasat de trei ori pe un merituos loc 5, cu următoarele rezultate: 62 kg la smuls, 78 kg - la aruncat şi 140 kg la totalul olimpic.
Ionela Atincăr ar fi putut câştiga de fapt trei medalii de bronz, dacă nu rata, la ultima încercare, la smlus - 65 kg şi la aruncat - 80 kg, iar la totalul olimpic ar fi realizat 145 kg.
Pe podiumul de premiere s-au clasat următoarele sportive:
1. Grigoriu Luana Maria (Rapid Bucureşti) - care este şi campioană europeană de junioare;
2. Ilie Mihaela (CSŞ Galaţi) - care este şi campioană europeană la tineret - U23;
3. Andrei Marcela (CS Botoşani) - care este şi medaliată pe plan europeana.  
La finalul întrecerilor, antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: "Ionela Atincăi a concurat în faţa unor adversare mai mari cu 3 ani ca ea şi cu 7 kg diferenţă de greutate corporală!
La acest concurs a fost calificat şi ieşeanul Marius Pagu, dar el a abandonat sportul de performanţă în ultima perioadă.  Sportivul clubului nostru, Ştefan Robu, ar fi putut obţine trei medalii de argint acum, la Bucureşti, dar el nu a fost însă calificat pentru această competitie finală.
Următoarea finala a Campionatelor Naţionale de haltere este cea de la tineret - U23, din 3-6 septembrie, de la Arad, unde sperăm la medalii.Ţin să mulţumesc conducerii CS CFR Iaşi pentru sprijinul acordat".
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu