joi, 10 mai 2012

Cupa DHS, o reuşită competiţie pe două roţi pentru elevii ieşeni


* Miercuri, pe 9 mai, în faţă la Palatul Culturii din Iasi a avut loc ediţia a III-a, faza judeţeană, a „Cupei DHS”, un reuşit concurs teoretic şi practic de educaţie rutieră
Evenimentul se desfasoara in 22 de locatii din tara si este organizat de M.E.C.T.S., Inspectoratul General al Politiei Romane, Federatia Romana Sportul pentru Toti, Clubul Sportiv Silver Fox Deva, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Inspectoratul Judetean de Politie Iasi si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi.
Prin traditie, concursul se adreseaza elevilor din clasele V – XII. Echipele gimnaziale sunt formate din 2 fete si 2 baieti, iar echipele de liceu au 2 coechipieri: 1 fata si 1 baiat. Concursul are 2 probe: una teoretica, constand din intrebari referitoare la regulilele de circulatie si modele de biciclete si una practica, de indemanare in parcurgerea cu bicicleta a unui traseu prestabilit.
La faza judeteana de la Iasi a Cupei DHS au participat 8 echipe de liceu, 13 echipe de gimnaziu si 10 copii la sectiunea individual. Clasamentul final a aratat astfel:
GIMNAZIU:
- Locul I:  
SCOALA NR.22 "BOGDAN PETRICEICU HASDEU" IASI
Premii: 4 biciclete copii + 1 bicicleta profesor
- Locul al II-lea:
SCOALA NR.3 "AL. VLAHUTA" IASI
Premii: 4 echipamente protectie bicicleta copii
- Locul al III-lea:
SCOALA NR.2 "VERONICA MICLE" IASI
Premii: 4 echipamente protectie bicicleta copii
LICEU:
- Locul I:  
LICEUL "ALEXANDRU IOAN CUZA" IASI
Premii: 2 biciclete copii
- Locul al II-lea:
COLEGIUL "NATIONAL" IASI
Premii: 2 echipamente protectie bicicleta copii
- Locul al III-lea:
COLEGIUL TEHNIC "MIHAIL STURDZA" IASI
Premii: 2 echipamente protectie bicicleta copii
Premiile au fost acordate cu ajutorul sponsorilor: Hypermarket Real, Banca Transilvania, Eurosport DHS.
Fiecare dintre noi ar trebui sa cunoasca numeroasele beneficii ale mersului cu bicicleta: tonifierea muschilor si articulatiilor, imbunatatirea capacitatii de rezistenta la efort a corpului prin marirea capacitatii de ventilatie a plamanilor, reducerea nivelului colesterolului si a tensiunii arteriale etc. Doamnele si domnisoarele ar trebui de asemenea sa practice cat mai des acest sport, pentru ca mersul pe bicicleta este o metoda sigura de a slabi”, a declarat Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, revenit de putine zile pe postul de director executiv al DJST Iasi.                         
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu