luni, 7 mai 2012

De la fotbal la tenis, a alegere fericită pentru elevul ieşean Tudor Ştefan Gheorghiţă

În circuitul naţional “BCR Tenis Partener” participă 6.899 jucători amatori din România şi Republica Moldova, iar în acest an se organizează 285 de turnee de tip Silver, Gold şi Platium. Printre cluburile partenere ale acestui circuit este şi CFR Iaşi, care organizează în propria arenă trei turnee în 2012, în lunile mai, iunie şi septembrie, primele două fiind “silver” şi ultimul “gold”.
Primul turneu la arenele CFR Iaşi s-a organizat în intervalul de timp 4-6 mai şi s-a numit CUPA DPD, cu participarea a peste 60 de sportivi din toată ţara, mulţi dintre ei fiind însă ieşeni. Au fost turnee pe trei niveluri de clasificare – 5, 6 şi 7, iar la nivelul 7 a existat şi proba de dublu.
La nivelul 5, competiţia s-a încheiat cu o mare surpriză, deoarece tânărul de numai 13 ani, Tudor-Ştefan Gheorghiţă (FOTO / elev în clasa a VII-a la Colegiul Costache Negruzzi din Iaşi) a câştigat premiile puse în joc, după trei victorii consecutive. În primul tur, Gheorghiţă s-a impus în faţa primului favorit, Nicu Stoica, cu scorul de 6-3, 3-6, 10-5, iar în semifinale l-a învins pe Tudor Ioan Merluşcă cu 6-1, 6-2. Marea finală s-a desfăşurat pe terenul central “Ilie Năstase” al arenei CFR Iaşi, acolo unde Tudor-Ştefan Gheorghiţă a câştigat cu 6-3, 7-5 în faţa lui Daniel Ilişoi (34 ani, din Iaşi), de o manieră impresionantă, puştiul de la “Negruzzi” fiind susţinut din tribune de întreaga familie. La finalul disputei, cu multă maturitate în glas, dar şi cu multe emoţii la doar 13 ani, Tudor-Ştefan Gheorghiţă ne-a declarat: “Am jucat 6 ani fotbal la piticii de la Politehnica Iaşi, apoi am trecut la tenis, un sport care îmi place foarte mult. Sunt fericit că am câştigat aici, la arena CFR Iaşi, primul turneu de tenis din viaţa mea. Voi continua cu tenisul şi mulţumesc clubului sportiv CFR Iaşi pentru organizarea foarte bună a acestui turneu, pe care nu îl voi uita niciodată !”.
Să mai menţionăm că, tot la nivelul 5, printre concurenţi s-a aflat şi ieşeanca Elena Titu (38 ani, singura prezenţă feminină a turneului), care a pierdut însă în primul tur, dar foarte greu, numai după un “super tie-break”, cu 6-4, 3-6, 6-10 în faţa lui Tudor Ioan Merluşcă (28 ani, tot din Iaşi).
La celelalte niveluri de clasificare, rezultatele din finale au fost:
- Nivelul 6: Alin Focşa (Iaşi) – Nicolai Iliuţ (Rădăuţi, jud. Suceava, cap de serie nr. 2) 6-0, 6-1;
- Nivelul 7: Teodor Flaviu Vasilcu (Iaşi) – Liviu Ciprian Gavril (Iaşi) 6-4, 6-0;
- Nivelul 7 – proba de dublu: Alin Iulian Hîncu / Teodor Flaviu Vasilcu (Iaşi, cap de serie nr. 2) – Samir Hulubencu / Robert Bogdan Ciobanu (Iaşi) 6-7 (6), 6-2, 6-1.
Directorul de concurs a fost Vergil Aghion, ajutat de Alexandru Tudurache, ambii fiind antrenori de tenis la clubul sportiv CFR Iaşi.
Celelalte două turnee din circuitul BCR Tenis Partener organizate de CS CFR Iaşi în 2012 vor fi:
1-3 iunie: Cupa VICHY (turneu SILVER);
14-16 septembrie: Cupa CFR (turneu GOLD).

Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi va mai organiza în acest an şi două turnee din circuitul internaţional ITF, denumite Trofeul Municipiului Iaşi, la feminin (în iulie, cu premii de 10.000 dolari) şi masculin (în august, cu premii de 15.000 dolari). Tot în luna august, la arena ceferistă ieşeană va mai avea loc şi tradiţionalul turneu juvenil de tenis denumit “Cupa de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu