luni, 9 ianuarie 2017

Au debutat Campionatele Naţionale de Iarnă la tenis


Răzvan Aghion - Eduard Schipor, colegi la CS CFR Iaşi


Tenismenii Răzvan Aghion şi Eduard Schipor, ambii de la CS CFR Iaşi, participă în aceste zile la Campionatele Naţionale de Iarnă de la Bucureşti, la categoria de vârstă 14 ani, sub îndrumarea antrenorului Vergil Aghion.
Dacă Răzvan Aghion este favoritul nr. 2 în proba de simplu, Eduard Schipor a luat parte la turneul de calificare, unde l-a învins pe Mihai-Alexandru Marin (CS Unirea Urlaţi) cu scorul de 6-3, 6-1 şi a promovat şi el pe tabloul principal de "32".
Marţi, 10 ianuarie 2017, în turul I al probei de simplu, cei doi ieşeni vor avea următorii adversari:
- Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, nr. 2) - Alexandru Givan (CS Sportul Studenţesc Bucureşti, venit din calificări);
- Eduard-Silviu Schipor (CS CFR Iaşi, venit din calificări) - Alexandru-Rareş Giurea (CSŞ Petroşani).
Meciurile de dublu de marţi nu vor debuta înainte de ora 14.30. La băieţi, Răzvan Aghion va face pereche cu Adrian Gheorghe (CSM Brăila) şi ei vor fi cap de serie nr. 2, iar Eduard Schipor va face pereche cu David-Constantin Moldoveanu (AS CS Tenis Masters Bucureşti).
La feminin va concura şi Maria-Bianca Andrei (CS CFR Iaşi, favorita nr. 5), care în primul tur de pe tabloul principal de simplu se va confrunta cu Annemarie Cristmann (CS Sportul Studenţesc Bucureşti), în meciul de luni, 9 ianuarie 2017, de la ora 14.30.
Directorul de turneu este Cătălin Micula, secondat de antrenorul federal Radu Bădin, iar arbitrul principal este Mircea Constantin.
Competiţia se dispută la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, în sală şi pe cele trei terenuri de sub "baloanele" montate în cadrul arenei din Capitală.
"Astăzi e mai bine, baloanele sunt încălzite, dar ieri am îngheţat de frig, am răcit şi am început să iau pastile", ne-a declarat luni, în direct din Capitală, antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion, care a mai precizat: "Avem trei sportivi în competiţie şi vrem să ajungem cât mai sus în acest Campionat Naţional de Iarnă. Sper să reuşim!".
DAN TEODORESCU

Un comentariu: