sâmbătă, 13 iulie 2019

În Liga I de fotbal: CFR Cluj - Poli Iaşi, într-o zi de "13"!

Mihai Teja şi Gabriel Teodorescu

Pe 11 iulie 2019, la conferinţa de presă de la Sala Nova a Hotelului Unirea din Iaşi, dinaintea meciului de debut în noul sezon competiţional, CFR Cluj (campioana en-titre) - CSM Politehnica Iaşi, din partea echipei moldave au participat preşedintele Adrian Ambrosie, antrenorul principal Mihai Teja şi directorul departamentului de  scounting Anton Heleşteanu, respectiv jucătorii Alessio Carlone, Ovidiu Horşia, Didac Devesa, Bradley Diallo, Florian Loshaj, Adrian Bălan şi Juan Pablo Passaglia. De la prezentarea noilor achiziţii a lipsit motivat Andrei Cristea, care urmează cursurile de antrenori UEFA - A, de la sediul FRF din Bucureşti. Cel mai interesant şi adevărat discurs a fost cel al lui Toni Heleşteanu, care a menţionat că situaţia financiară la formaţia de fotbal din Dealul Copoului nu este deloc "roză", iar echipa a doua trebuie înfiinţată imediat, chiar dacă va exista şi o cooperare cu formaţia Ozana Tg. Neamţ, din Liga a III-a.
În rândul jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă s-a aflat şi Dan Teodorescu, secondat de Gabriel Teodorescu (doar 10 ani), un mare fan al fotbalului ieşean din Dealul Copoului, poate şi un viitor mare jurnalist sportiv.
Să mai spunem că meciul din runda I, CFR Cluj - Poli Iași va avea loc într-o zi de 13 (iulie), de la ora 21.00, şi va fi arbitrat de brigada Popa Cătălin (Piteşti) - Stroe Gabriel Sabin (Piteşti) şi Vodă Alexandru (Alba Iulia).
Rezervă va fi Busi Cătălin (Râmnicu Vâlcea), iar observator din partea FRF va fi Grigorescu Nicolae (Timişoara). În partida programată pe stadionul CFR-Dr. Constantin Rădulescu din Cluj, observator din partea LPF va fi Marian Ivan (Brașov).
În Liga I, CFR Cluj şi CSM Poli Iaşi s-au întâlnit de 16 ori până în prezent, cu 10 victorii pentru CFR, cu 5 remize şi cu un singur succes pentru Poli Iaşi.
Celelalte meciuri ale rundei inaugurale din sezonul 2019-2020 sunt:
- 13 iulie: ora 18:00 - Astra Giurgiu - FC Botoşani.
- 14 iulie: ora 18:00 - CS Universitatea Craiova - Academica Clinceni  şi de la ora 21:00 - FCSB - FC Hermannstadt (Sibiu).           
- 15 iulie: ora 18:00 - Gaz Metan Mediaş - Chindia Târgoviște şi de la ora 21:00 - FC Viitorul Constanţa - FC Dinamo Bucureşti.
Vineri s-a disputat meciul FC Voluntari - Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0-0.
În etapa a II-a, pe teren propriu, CSM Politehnica Iaşi se va confrunta cu Astra Giurgiu, meciul fiind programat duminică, pe 21 iulie, de la ora 18:00, pe stadionul Emil Alexandrescu din Dealul Copoului.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu