vineri, 19 iulie 2019

Teja şi Breeveld, faţă în faţă cu mass-media ieşeană



Vineri, 19 iulie 2019, la stadionul din Dealul Copoului a fost organizată conferinţa de presă dinaintea meciului de duminică (ora 18.00) dintre CSM Politehnica Iaşi şi Astra Giurgiu, din etapa a II-a a Ligii I de fotbal.
În faţa mass-mediei ieşene s-au aflat antrenorul principal Mihai Teja şi jucătorul Nicandro Breeveld, nou venit şi el la formaţia moldavă. Ambii au declarat că meciul de duminică este dificil, dar nu imposibil de câştigat, remarcând şi faptul că surinamezul Breeveld vorbeşte bine româneşte. Am consemnat următoarele:
- Mihai Teja: "În primul rând vreau să felicit cele trei echipe româneşti, CFR Cluj, FCSB şi CSU Craiova pentru succesele obţinute în cupele europene. Ele au făcut puncte pentru România şi asta este un lucru bun. Avem acum un teren de antrenament foarte bun, cu o suprafaţă nou de joc, probabil că şi pe terenul principal va trebui să schimbăm suprafaţa de joc. Pentru meciul de duminică numai Loshaj şi Bădic sunt accidentaţi şi nu vor putea juca. Mihalache este refăcut. În altă ordine de idei, echipa Astra Giurgiu este una puternică şi în ultimii ani a ajuns mereu în play-off, deci în primele şase formaţii din campionat. Este condusă de Dan Alexa, care este şi prietenul meu şi este un antrenor bun. Vreau să creştem jucători tineri buni la Poli Iaşi şi apoi să-i vindem, în folosul lor şi al clubului. Mai doresc să avem un public numeros la meciul de duminică, deoarece nici clubul nu stă prea bine cu partea financiară, iar echipa noastră are nevoie de susţinerea suporterilor. Datorită faptului că în acest sezon se va aplica regula celor doi jucători U 21, cred că nivelul campionatului va scădea puţin. Ştiu cum se spune, că o echipă care atacă câştigă un meci, dar cu apărarea câştigi un campionat. Nu ştiu dacă acest lucru este şi valabil, dar mie îmi place jocul pe atac!".
- Nicandro Breeveld: "Sunt bucuros că am revenit în România. Ne aşteaptă un meci greu duminică, în faţa unei echipe puternice, dar noi vrem să câştigăm meciul. Cât am fost plecat la alte echipe din străinătate nu prea am văzut ce se mai întâmplă în campionatul de fotbal al României, dar am ţinut legătura cu unii jucători de aici, precum Frăsinescu sau Eric".
De remarcat că mijlocaşul Nicandro Breeveld, nou venit la Poli Iaşi la acest început de sezon, are 32 ani şi s-a născut la Paramaribo, în Surinam. Are 1,78 metri înălţime şi a evoluat până acum la echipele Almere City FC, Telstar, Astra Ploiești            (din 2010 ajunge în România), Jiul Petroșani, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, FCSB / Steaua București, apoi, din 2016 la
Dibba Club, AC Omonia Nicosia, Al-Markhiya Sports Club, iar din iunie 2019 revine în România, la CSM Politehnica Iași.
Runda cu nr. 2 din Liga I de fotbal programează meciurile;
- 19 iulie: ora 18:00 - FC Hermannstadt - Gaz Metan Mediaş şi ora 21:00 - Chindia Târgoviște - FC Viitorul Constanţa;     
- 20 iulie: ora 18:00 - FC Botoşani - FC Voluntari şi ora
21:00 - Academica Clinceni - CFR Cluj.     
- 21 iulie: ora 18:00 - CSM Politehnica Iaşi - FC Astra Giurgiu (pe stadionul Emil Alecsandrescu din Dealul Copoului) şi de la ora 21:00 - Dinamo Bucureşti - CS Universitatea Craiova;       
- 22 iulie: ora 21:00 - Sepsi OSK Sf Gheorghe - FCSB.
În etapa a III-a, tot pe teren propriu, într-o zi de vineri, 26 iulie 2019, de la ora 18:00, CSM Poli Iaşi se va confrunta cu noua promovată Academica Clinceni.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu