duminică, 8 decembrie 2019

Cadourile lui Moş Nicolae au ajuns la bucureşteanul Răsvan Popescu şi la ieşeanul Petru Frăsilă


Sala "Teatrul la Club" din cadrul Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi a fosr arhiplină în ziua de Sf. Nicolae, adică pe 6 decembrie 2019. Drept cadou, Moş Nicolae a oferit bucureşteanului Răsvan Popescu (fostul preşedinte al CNA-ului pe România) şi ieşeanului Petru Frăsilă (managerul general al postului de televiziune Tele Moldova Plus) o superbă lansare de carte şi un spectacol de teatru ancorat în realităţile din mass-media românească.
Au fost lansate pe orbita culturii ieşene volumele "De partea bună a ierbii", de Răsvan Popescu şi "Presa, vremurile şi politica", de Petru Frăsilă, ultimul fiind adus în prim plan chiar şi de posturile de televiziune concurente din Iaşi, ceea ce demonstrează că în mass-media moldavă se mai întâmplă şi lucruri minunate, fapt sesizat şi de dr. Vasile Burlui, patronul postului Apollonia TV!
Au prezentat cărţile supuse dezbaterii publice, având cuvinte de laudă asupra celor doi scriitori, Cassian Maria Spiridon, Adi Cristi, Vasile Burlui, Eugen Târcoveanu (care a fost şi moderatorul evenimentului), Dragoş Vicol (preşedintele Audiovizualului de la Chişinău), Magdalena Lupu, Valeriu Stancu, Grigore Tinică, Traian Dobre, iar autorii Răsvan Popescu şi Petru Frăsilă au mulţumit vorbitorilor pentru susţinere şi publicului pentru prezenţă.
După obişnuita sesiune de autografe, a urmat partea a doua a manifestării, "Teatrul de Kartier" prezentând publicului piesa "Ziarist Interzis", acolo unde orice asemănare cu viaţa jurnalistului Petru Frăsilă nu a fost deloc întâmplătoare!
Într-o piesă de teatru scrisă de Vasile Bolat şi regizată de Ştefan Hagimă, interpreţii au fost Ștefan Hagimă (în rolul Ziaristul), Alina Neagu (Secretara) şi Valentin Braniște
(Baronul Ceafă Lată).
De menţionat că, în urmă cu mai mulţi ani, la Piatra Neamţ, din cauza unui "Baron Local", jurnalistul Petru Frăsilă a dat statul român în judecată la CEDO şi a câştigat, fapt reliefat şi în piesa amintită mai sus!
La invitaţia lui Dragoş Vicol, cărţile lansate de "Moş Nicolae" la Iaşi ar putea avea o nouă lansare, de data aceasta la Chişinău, în Republica Moldova!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu