sâmbătă, 21 decembrie 2019

Ieşeanul Dan Teodorescu a devenit "major" în cadrul Ligii Scriitorilor Români

În perioada 2015-2019, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a editat 18 cărţi, în 20 volume, deoarece două cărţi au avut câte două volume fiecare, toate la PIM Iaşi. Cartea cu numărul 18, deci cea a "majoratului" a fost editată la finalul lunii decembrie 2019 şi se numeşte "Incursiuni pe meridianele lumii". Este un volum care cuprinde reportaje şi cronici culturale şi sportive din România, SUA, Franţa, Germania, Ucraina şi Israel.
În continuare, ieşeanul Dan Teodorescu, care este şi preşedintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est, dar şi membru senior al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) şi al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), a menţionat: "În viaţa mea am cunoscut mulţi oameni valoroşi, care din păcate acum nu mai sunt. Au plecat la ceruri. A fost reporterul de talie internaţională Cristian Ţopescu, care pentru mine a fost un maestru în profesia de ziarist sportiv. A fost Mihai "Miţu" Dănilă, fost elev ca şi mine  la Liceul nr. 1 "Mihail Sadoveanu" (Colegiul Naţional) din Iaşi, care a fost un fotbalist de bază la Politehnica Iaşi şi care ne-a bucurat pe toţi cu golurile sale înscrise pe stadionul din Dealul Copoului şi nu numai. A fost maestrul scenei ieşene de teatru, actorul Petru Ciubotaru, prieten de familie cu mine şi pe care l-am ovaţionat în dese rânduri în sala mare a Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi. A fost eminentul profesor Valerian Amălinei, care a reprezentat pentru mine vârful educaţiei ieşene şi de la care am învăţat matematică cu zâmbetul pe buze. Ei sunt patru! Un adevărat
<<careu de aşi>> al sufletului meu, iar această carte le este dedicată. Mulţumesc din inimă celor care au contribuit la "comiterea" acestui nou volum de publicistică, totul fiind la timpul prezent!".
În legătură cu activitatea ieşeanul Dan Teodorescu, pe târâm cultural, Academicianul Vasile Tărâţeanu, din Cernăuţi, care recent a devenit Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi, a spus: 
"Poetul, jurnalistul şi scriitorul Dan Teodorescu este şi un adevărat animator al vieţii culturale şi literare ieşene, prin manifestările pe care le organizează şi coordonează. Cu felicitări şi din partea mea!".
Lansarea cărţii "Incursiuni pe meridianele lumii", de Dan Teodorescu, va avea loc duminică, 19 ianuarie 2020, de la ora 12.00, la Cercul Militar Iaşi din Dealul Copoului, în cadrul unui spectacol artistic cu nume importante pe afiş. Tot atunci îşi vor lansa cărţile şi albumele de pictură Silvia Hodaş şi Eduard Dorin Ene, respectiv Anastasia Gârneaţă. Intrarea publicului la evenimentul cultural găzduit de Cercul Militar Iaşi (comandant: col. Benone Tiron) este liberă. (REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu