marți, 11 februarie 2020

De la Varna la Iaşi, cu Putin, Trump şi Mr. Bean

În perioada 17 ianuarie - 9 februarie 2020, Muzeul Figurilor de Ceară (Wax Museum) de la Varna, din Belgaria s-a mutat în România, mai precis la Iaşi, în incinta Era Shopping Park.30 de statui de ceară şi de silicon, în mărime naturală, ale unor personalități mondiale au putut fi admirate în cadrul unei expoziţii inedite, managerul expoziţiei fiind o bulgăroaică foarte amabilă din Plovdiv, care vorbea excelent şi limba română.
Donald Trump, Vladimir Putin, Stalin, Fidel Castro, Simona Halep, Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Nicolae Ceaușescu, Regele Mihai, Smiley, Inna, Mr. Bean, Al Pacino, Robert de Niro, Justin Bieber, Ariana Grande, Messi, Gheorghe Hagi, Ronaldo sau Michael Jackson au fost câteva dintre personalitățile realizate din ceară, cu care doritorii s-au fotografiat la ERA Park din Iaşi.
Personajele expuse arată ca și cum ar fi în viață, deoarece artiștii bulgari care le-au realizat au folosit păr adevărat, iar ochii sunt făcuți din proteze reale.
Tot timpul ai senzaţia că tu te uiţi la ele şi ele se uită la tine, Gică Hagi fiind şi cu mâna la piept, ascultând Imnul României în deschiderea unui meci internaţional de fotbal. Din expoziţie nu lipseşte nici ursuleţul lui Mr. Bean, un accesoriu îndelung apreciat de vizitatorii cei mici dar şi cei mari!
"Veniţi şi la Varna, acolo avem 70 de exponate din ceară! Vă aşteptăm cu mult drag în Bulgaria", ne-a spus în final doamna manager venită din Plovdiv la Iaşi, special pentru expouiţia de la Era Shopping Park. .
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu