luni, 11 noiembrie 2013

Braşoveanca Adina Sava, MVP-ul Campionatelor Naţionale de popice !



Timp de trei zile, în perioada 8-10 noiembrie 2013, arena CFR Iaşi a găzduit Campionatele Naţionale de popice pentru juniori şi junioare, în probele individual clasic, sprint şi tandem. A fost o competiţie extrem de complexă şi de lungă durată, iar ziua de sâmbătă, cu o întrecere pe durata a 14 ore a însemnat chiar şi un record nedorit ţinând cont de efortul fizic şi psihic depus de organizatorii ceferişti ieşeni, de arbitrul principal al competiţiei, delegatul FR Popice-Bowling, arbitrii secunzi, iar sportivii şi sportivele prezenţi în competiţie au fost şi ei racordaţi la o întrecere maraton, asta după ce vineri, în prima zi de concurs competiţia a durat 12 ore ! De aceea, propunerea făcută de Dan Teodorescu (arbitrul principal, dar şi directorul sportiv al CS CFR Iaşi), ca să nu mai existe turnee de calificare în proba de sprint, iar la acea probă să participe doar primii 16 clasaţi în proba individual clasic a fost luată în considerare de secretarul general al FRPB Constantin Stamatescu şi va fi suspusă aprobării Prezidiului Federal în următoarea şedinţă.
Să revenim acum la întrecerea de duminică, când a avut loc proba individual clasic în întrecerea junioarelor, acolo unde o nouă medalie de aur a fost cucerită de braşoveanca Adina Sava, cea care, sub îndrumarea antrenoarei Viorica Botezatu a dobândit la Iaşi trei medalii de aur, din tot atâtea posibile !
Clasamentul final al probei individual clasic a fost următorul:
1. Adina Sava (Corona 2010 Braşov) – 539 p.d.;
2. Elena Loredana Vişan (Conpet Petrolul Ploieşti) – 527 p.d.;
3. Bianca Bărdiţă (Corona 2010 Braşov) – 522 p.d.;
4. Erdos Renata (Electro Romgaz Tg. Mureş) – 508 p.d.;
5. Dalia Roman (Electro Romgaz Tg. Mureş) – 506 p.d.;
6. Ştefania Şchiopescu (Rapid Bucureşti) – 501 p.d.;
7. Alice Vasile (Conpet Petrolul Ploieşti) – 500 p.d.;
8. Ioana Manolache (Corona 2010 Braşov) – 479 p.d.;
9. Ionela Matei (Conpet Petrolul Ploieşti) – 473 p.d.;
10. Violeta Sterea (Conpet Petrolul Ploieşti) – 471 p.d.;
11. Orban Kata (Electro Romgaz Tg. Mureş) – 470 p.d.;
12. Birtalan Antonia (Electro Romgaz Tg. Mureş) – 467 p.d.;
13. Nagy Simon Emese (Electro Romgaz Tg. Mureş) – 459 p.d.;
14. Bokor Reka (Electro Romgaz Tg. Mureş) – 446 p.d.;
15. Nagy Ibola Csilla (Electro Romgaz Tg. Mureş) – 443 p.d.;
16. Elena Maria Dragomir (Rapid Bucureşti) – 427 p.d.
A urmat festivitatea de premiere în întrecerea junioarelor, coordonată de Dan Teodorescu, acolo unde clubul gazdă, CS CFR Iaşi, a oferit şi câteva premii speciale, astfel:
- Diplome pentru excelenţă pentru promovarea sportului popicelor celor patru cluburi prezente în competiţia feminină, în speţă Conpet Petrolul Ploieşti, Electromureş Romgaz Tg. Mureş, Rapid Bucureşti şi Corona 2010 Braşov. În numele CS CFR Iaşi, diplomele de excelenţă au fost oferite de co-preşedintele secţiei ieşene de popice, Vasile Ţidularu.
- Diploma de excelenţă pentru MVP-ul competiţiei a mers la domnişoara Adina Sava (Corona 2010 Braşov), pentru cucerirea a trei medalii de aur din tot atâtea posibile, la individual clasic, sprint şi la tandem, la ultima probă menţionată alături de colega Bianca Bărdiţă. Premierea a fost făcută de Dan Teodorescu.
- O diplomă specială şi un premiu literar pentru titlul de MISS a primit domnişoara Orban Kata (Electro Romgaz Tg. Mureş), premierea fiind făcută de internaţionalii Ion Cercel şi Bogdan Tudorie.
- O diplomă specială şi un premiu literar pentru titlul de MISTER a primit Sebastian Biţă (CFR Olimpia ACB Iaşi), premierea fiind făcută de MVP-ul competiţiei, Adina Sava.
În final, a urmat festivitatea de premiere în competiţia junioarelor, în toate cele trei probe de concurs, tandem, sprint şi individual clasic. Premierea a fost efectuată de secretarul general al FR Popice-Bowling Constantin Stamatescu, antrenorii cluburilor participante Istvan Orosz (Tg. Mureş), Viorica Botezatu (Braşov), Ioana Gonciar (Rapid), Mihaela Lixandru (Ploieşti) şi de vicepreşedinta CS Electromureş Tg. Mureş, Antal Matilda.
Vă reamintim că, în întrecerea juniorilor, CFR Olimpia ACB Iaşi a cucerit 4 medalii, dintre care două de aur, prin Vlad Nacu (individual clasic) şi Iulian Cucu - Ştefan Lincu (la tandem) şi alte două de bronz prin Bogdan Tudorie (individual clasic) şi Ionuţ Condrea (sprint), sub îndrumarea antrenorilor Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea.  
Să mai menţionăm că, manifestarea sportivă de la arena de popice CFR Iaşi a fost redată pe „micul ecran” de către TVR Iaşi şi pe calea undelor, în mai multe transmisiuni directe, de către Radio România Iaşi.

* Urmează Campionatele Naţionale de popice de la Ploieşti şi meciurile din Liga Campionilor

În perioada 15-17 noiembrie, la Ploieşti vor avea loc Campionatele Naţionale individuale de popice pentru seniori şi senioare, acolo unde CFR Olimpia ACB Iaşi va prezenta în concurs şase sportivi, sub conducerea antrenorului Remus Antimirescu.
În continuare, echipa de seniori CFR Olimpia ACB Iaşi se va confrunta cu KK Zapresic (campioana Croaţiei) în optimile de finală ale Ligii Campionilor la popice, în două meciuri tur-retur, programate pe 23 noiembrie (la Zapresic, o localitate aflată la 15 km de Zagreb, de la ora locală 13.00, dar 14.00 în ţara noastră) şi pe 7 decembrie (la arena CFR Iaşi, de la ora 13.00). În primul rând din respect pentru susţinătorii sportului ieşean, CS CFR Iaşi a refuzat propunerea clubului croat ca ambele manşe să se dispute la Zapresic, pe 23 şi 24 noiembrie 2013. Să mai menţionăm că, înaintea meciului tur de la Zapresic, pe 21 noiembrie, la ora locală 15.00 (dar 16.00 în România), în drum spre Croaţia, CFR Olimpia ACB Iaşi va disputa un amical în Ungaria, contra echipei Szegedi TE, nimeni alta decât deţinătoarea Ligii Campionilor şi recenta câştigătoare a Cupei Europei de la Augsburg (Germania).  
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu