sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Să rămânem optimişti ! Calificarea la Rio se joacă marţi, la Bucureşti !


Sursa foto: UEFA

Prima manşă a barajului Grecia – România s-a încheiat cu victoria elenă la scorul de 3-1 (2-1). Jocul României a fost prost, arbitrajul portughezului Pedro Proenca a fost uşor tendenţios împotriva României, dar calificarea la Cupa Mondială de fotbal din 2014, din Brazilia, se va juca totuşi marţi, pe 19 noiembrie, la Bucureşti, în meciul retur.
Într-o atmosferă superbă pe stadionul „Giorgios Karaiskakis” din Pireu, peste 5.000 de români şi-au susţinut frenetic favoriţii, dar din păcate tricolorii au jucat cu frică împotriva elenilor, partea stângă a apărării noastre a fost varză, au fost multe greşeli în linia noastră defensivă care au fost speculate prompt de gazde. Evoluţia scorului a fost următoare: 1-0 (Mitroglou – min. 14), 1-1 (B. Stancu min. 19), 2-1 (Salpingidis – min. 21), 3-1 (Mitroglou – min. 67).
Grecii au înscris primul gol din ofsaid, nesancţionat însă de portuglezul Pedro Proenca, cu menţiunea că FIFA nu a ţinut cont în acest meci de faptul că arbitrul central este de aceeaşi naţionalitate cu antrenorul Greciei, Fernando Santos, lucru care se poate specula !
Introdus în joc în min. 74, Costin Lazăr a fost eliminat în minutul 90+2 pentru cumul de cartonaşe galbene şi va fi suspendat pentru meciul retur de la Bucureşti. Tot la Bucureşti nu va putea juca nici Alex Bourceanu, care a primit la Pireu un cartonaş galben, care îl suspendă pentru jocul retur.
Au evoluat formaţiile:
- Grecia: Karnezis - Torosidis, Papastathopoulos, Siovas, Holebas - Katsouranis (Samaris '86), Tziolis, Maniatis (Karagounis '77) - Salpingidis, Mitroglou (Gekas '80), Samaras. Selecţioner: Fernando Santos.
- România: Lobonţ - Măţel, Goian, Gardoş, Raţ - Bourceanu (Lazăr '74), Cociş - Torje (Grozav '74), Stancu, Tănase (Maxim '87) - Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.
- Cartonaşe galbene: Siovas '40, Katsouranis '62 / Bourceanu '27, Cociş '35, Goian '43, Lazăr '88 şi 90+2, Raţ '90+3.
- Cartonaş roşu: Lazăr '90+2.
Partida a fost condusă de o brigadă de arbitri din Portugalia, alcătuită din Pedro Proenca - Bertino Cunha Miranda şi Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo - Nuno Duarte Pereira Gomes (rezervă). Observator pentru arbitri a fost spaniolul Juan Antonio Fernandez Marin, iar observatorul de joc a fost finlandezul Pertti Alaja.
Noul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a fost prezent la meciul de la Pireu, acolo unde însă a lipsit fostul şef al LPF, Dumitru Dragomir, din motive medicale !
Celelalte rezultate din prima manşă din play-off-ul european au fost: Islanda – Croaţia 0-0, Portugalia – Suedia 1-0 (Ronaldo ’82) şi Ucraina – Franţa 2-0 (Zozulya ’61 şi Yarmolenko ‘82 din penalty).
Partidele retur sunt programate marţi, pe 19 noiembrie. Meciul România – Grecia va debuta la ora 21.00 şi va fi găzduit de Arena Naţională din Bucureşti.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu