marți, 12 noiembrie 2013

Ieşeni contra clujeni, în sferturile de finală ale Cupei României la rugby


Poli Agro Unirea Iaşi

În optimile de finală ale Cupei României la rugby, doar trei confruntări s-au disputat efectiv. Explicaţia este următoarea: Politehnica Agronomia Unirea Iaşi şi RC Bârlad şi-au câştigat dreptul de a evolua direct în sferturi ca singurele formaţii care s-au impus pe teren în turul I al competiţiei, apoi Metrorex Bucureşti şi CSU Aurel Vlaicu Arad şi-au anuntat şi ele retragerea din competiţie şi în acest fel Farul Constanţa şi RCM Timişoara au ajuns şi ele în sferturile de finală, iar Steaua Bucureşti a câştigat la “masa verde” partida de la Arad, cu Lions, deoarece gazdele nu au asigurat asistenţa medicală.
În cele trei jocuri disputate în optimi, echipele învingătoare şi care au evoluat toate în deplasare au fost CSM Bucureşti (71-7 cu RCM Galaţi), CSM Ştiinţa Baia Mare (56-5 cu Stejarul Buzău) şi Universitatea Cluj (40-17 cu Callatis Mangalia), acestea asigurându-şi prezenţa pe tabloul sferturilor de finală.
Luni a avut loc tragerea la sorţi a partidelor din sferturile de finală ale Cupei României la rugby, jocurile urmând a avea loc sâmbătă, 16 noiembrie, pe terenuri neutre.
În urma sorţilor, programul sferturilor de finală se prezintă astfel:
- Politehnica Agronomia Unirea Iaşi - Universitatea Cluj, pe Stadionul Tineretului din Gura Humorului, de la ora 11:00;
- CSM Bucureşti - RC Bârlad, pe Stadionul Olimpia din Capitală, de la ora 14:00;
- RCM Universitatea de Vest Timişoara – Steaua Bucureşti, pe Stadionul Noua din Braşov, de la ora 14:30;
- CSM Ştiinţa Baia Mare - RCJ Farul Constanţa, pe Stadionul Noua din Braşov, de la ora 11:00.
Dacă ne referim la echipa ieşeană, putem spune că formaţia manageriată de Bogdan Şaramet a avut “baftă” la tragerea la sorţi, ea putând ajunge în semifinale, după o evoluţie de clasă a formaţiei moldave la Gura Humorului, împotriva “sepcilor roşii” de pe malurile Someşului.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu