vineri, 15 noiembrie 2013

Confruntare balcanică pentru promovarea la Cupa Mondială de la Rio



* Prima manşă a barajului dintre Grecia şi România va avea loc vineri seara, de la ora 21.45, pe stadionul "Georgios Karaiskakis" din Pireu şi va putea fi urmărit pe postul “România TV”.


În perioada 1998-2013, românii au urmărit Campionatele Mondiale de fotbal doar la televizor, fără echipa tricoloră prezentă la turneele finale. În 1998, “Generaţia de Aur”, părăsea în optimile de finală "Cupa Mondială” din Franţa, după un meci pierdut în faţa Croaţiei. Apoi 12 ani au trecut de la precedentul baraj al României pentru Cupa Mondială, după o prima manşă pierdută cu 1-2 la Ljubljana şi după un retur cu palpitaţii la scorul de 1-1, contra Sloveniei, la Bucureşti.
În această seară, Grecia şi România se vor bate într-o primă manşă pentru un loc la turneul final de la Rio de Janeiro, din cadrul Cupei Mondiale din Brazilia, din 2014. Meciul va avea loc pe stadionul "Georgios Karaiskakis" din Pireu, în fostul port al Atenei, acum oraş de sine stătător.
Grecii sunt conduşi de pe banca tehnică de portughezul Fernando Santos, iar arbitrul întâlnirii este portughezul Pedro Proença !
România este condusă de Victor Piţurcă, care mai are încă 2-3 chestiuni de lămurit în alcătuirea formaţiei, plus că fundaşul Chiricheş şi mijlocaşul Pintilii sunt accidentaţi. 
După toate probabilităţile, România va alinia următorul “11” de start: Tătăruşanu – Măţel, D. Goian, Gardoş, Raţ (căpitan) – Bourceanu, C. Lazăr – Nicoliţă, Maxim, C. Tănase – Marica.
Tot astăzi, în zona europeană, se mai dispută partidele Islanda - Croaţia (ora 21.00), Portugalia - Suedia (21.45) şi Ucraina - Franţa (21.45, în direct pe DigiSport 1).
Partidele retur sunt programate pe 19 noiembrie, cea dintre România şi Grecia urmând a avea loc pe National Arena din Bucureşti, cu începere de la ora 21.00.
DAN TEODORESCU

2 comentarii:

  1. Foarte bun articolul domniei voastre, dar cred ca i-ar trebui adusa o corectie: nationala de fotbal a Romaniei a fost participat la EURO 2008.

    Cu stima,
    Florin David

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate. Eu am dorit să mentionez doar Cupele Mondiale. Am corectat ! Multumesc !

      Ștergere