duminică, 30 august 2015

Echipa Ecolux Chişinău a câştigat Cupa Magic la minifotbal


Sursa foto: FR Minifotbal

Formaţia moldoveană Ecolox Chişinău, campioana Republicii Moldova la minifotbal, a câştigat, duminică, a patra ediţie a Cupei Magic la minifotbal. În finala turneului internaţional de la Iaşi, Ecolux a învins cu scorul de 2-1 (1-1) echipa Tazzmanschaft Bucureşti, la capătul unui meci echilibrat şi spectaculos. Ambele goluri ale învingătorilor au fost marcate de Anatol Doroş, în timp ce formaţia bucureşteană a punctat prin internaţionalul Răzvan Radu.
De remarcat că portarul Mihai Moraru de la Ecolux Chişinău a apărat în carieră şi în România, la echipele Petrolul Ploieşti şi Arieşul Turda, iar în Moldova a activat la Dacia Chişinău, Milsami Orhei şi Rapid Ghidighici.

În finala mică, B&B Bucureşti a întrecut după loviturile de departajare echipa Euro Dezmembrări Zalău (scor 5-3) şi a intrat în posesia medaliilor de bronz. La finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 2-2, iar la loviturile de la 7 metri s-a impus B&B cu scorul de 5-3.

Naţionala României a disputat două meciuri amicale cu Republica Moldova. Vineri, “tricolorii” s-au impus cu scorul de 4-1, iar sâmbătă întâlnirea s-a încheiat fără gol, 0-0.

Cupa Magic a fost organizată de Dan Cojocaru (director tehnic al echipei naţionale de minifotbal) şi Paul Costaş (prim-vicepreşedinte al Federaţiei de Minifotbal din România), cu sprijinul Primăriei Iaşi şi al FMR.

Clasament final:

1. Ecolux Chişinău

2. Tazzmanschaft Bucureşti

3. B&B Bucureşti

4. Euro Dezmembrări Zalău

Alte trofee acordate:

Trofeul Mihai Dănilă: Leonid Podlesnov (Ecolux Chişinău);

Cel mai bun portar: Mihai Moraru (Ecolux Chişinău) şi Bogdan Rădulescu (Tazzmanschaft);

Cel mai bun jucător al turneului: Răzvan Radu (Tazzmanschaft);

Cel mai promiţător tânăr jucător: George Dumitru (Tazzmanschaft);

Premiul organizatorilor: Anatol Doroş (Ecolux Chişinău);

Trofeul fair-play: Dinu Costina (manager Euro Dezmembrări Zalău).
Echipele clasate pe podium au primit diplome, trofee şi medalii, iar campioana un set de echipament. De asemenea, semifinalistele şi finalistele au primit din partea organizatorilor şi alte premii.
Trofeul şi medaliile finalistelor au fost acordate de către primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica (jucător activ în campionatul de minifotbal al Iaşului la echipa Liberto), respectiv Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.

* Declaraţii la finalul competiţiei:

- Ioan Onicaş (preşedinte FMR): “Este foarte important pentru noi că am reuşit să organizăm aici, la Iaşi, acest turneu internaţional, cu participare foarte bună. Pentru echipa naţională a României a fost un test reuşit, o bună oportunitate de a vedea la lucru mai mulţi jucători din ţară aflaţi într-un lot lărgit. Au fost cele două teste cu Republica Moldova care ne-au ajutat mult să luăm o decizie în privinţa unor jucători posibil selecţionabili pentru turneul final al Campionatului European. Cu câteva zile înainte de plecarea la EURO va avea loc la Oradea o ultimă acţiune de selecţie. România va juca pe 18 septembrie un amical cu Ungaria, iar pe 19 septembrie un test cu Republica Moldova, acel meci urmând să ne spună care a fost scorul corect de la Iaşi, acel 4-1 pentru România, de vineri, sau remiza albă de sâmbătă”.
- Dan Cojocaru (director tehnic al echipei naţionale de minifotbal şi organizatorul turneului): “Mă bucur că am trecut cu bine şi peste această a patra ediţie a Cupei Magic, o ediţie cu caracter internaţional. Au fost meciuri spectaculoase, echilibrate şi mă bucur că trofeul a ajuns la o echipă din străinătate, dovadă că am invitat o formaţie puternică. Am avut la start aproape cele mai bune echipe din România, echipe puternice din Moldova şi Bulgaria, iar turneul a fost de un nivel extrem e ridicat”.
- Paul Costaş (prim-vicepreşedinte al FMR şi organizator al Cupei Magic): “Ne bucurăm că am reuşit să transformăm Cupa Magic într-un turneu internaţional, această a IV-a ediţie având la start echipe redutabile din Chişinău şi Bulgaria. Cea din Bulgaria a fost eliminată în sferturi, iar Ecolux a reuşit să câştige competiţia, dovadă că nivelul echipelor venite din afara României a fost unul extrem de ridicat. Au fost meciuri spectaculoase, echilibrate, multe dintre ele fiind decise la loviturile de departajare. Ne-am bucurat de sprijinul primarului Mihai Chirica şi al deputatului Sorin Iacoban, a fost prezent la Iaşi şi preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, Ioan Onicaş şi sperăm ca anul viitor să aducem echipe la fel de puternice la ediţia a V-a”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu