duminică, 16 august 2015

Visul unei împliniri depline poate începe la Iași !


În fiecare disciplină sportivă, tinerii visează la gloria înaintașilor. În canotaj cu atât mai mult dacă ne gândim la marile performanțe realizate an de an de valoroșii competitori care s-au aureolat cu titluri sau cu medalii de argint și bronz la Campionatele Mondiale și la Jocurile Olimpice. La Iași, timp de o lună cei mai talentați juniori vor încerca să-și confirme valoare pe parcursul mai multor concursuri naționale și internaționale.
            După Campionatele școlare, la Baza nautică Dorobanț, au loc întrecerile naționale, în care componenții loturilor reprezentative ale României vor lupta sub culorile cluburilor la care sunt legitimați. Vor fi 260 de canotori de la 20 de cluburi. Ei se vor întrece în 31 de probe, fiecare pe distanța de 2000 de metri.
            Ambițiile sunt extraordinare având în vedere că la start se vor alinia sportivii care au cucerit cele zece medalii (trei de aur, patru de argint și trei de bronz ) la Campionatele Europene de la Racice (Cehia) și Campionatele Mondiale de la Rio de Janeiro (Brazilia) din această vară, care vor dori să contribuie substanțial la succesele cluburilor din care fac parte.
            Printre aceștia se numără foarte mulți tineri canotori care provin din județele Moldovei sau care evoluează la cluburile din Botoșani, Fălticeni, Suceava, Piatra Neamț și Iași. Ciprian Tudosă și Mihai Ianoș de la Colegiul Național ”N.Gane” din Fălticeni, Costin Pascari de la CSM Suceava sunt campioni mondiali și vicecampioni europeni în proba de 4 rame și au fost selectați de antrenori din comunele din zona Fălticeni- Gura Humorului. Vor fi prezente la start și vicecampioanele mondiale și europene la dublu vasle Elena Logofătu și Nicoleta Pașcanu, originare din Dumbrăveni - Suceava, respectiv Murgeni - Vaslui,  suceveanca Nicoleta Ancuța Bodnar, toate legitimate la Liceul ”Traian Lalescu” din Orșova, băcăuanca Ana Grăpinoiu, ultimele două campioane europeane la patru vâsle.
            Vor concura și Anca Elena Filip (C.S.M.Iași ), originară din Bivolari și Amalia Bereș din Mogoșești - Siret  (Liceul ”Traian Lalescu” Orșova), cele două alcătuind echipajul României de dublu rame, medaliat cu bronz la Campionatule European.  
            Competiția va avea loc luni și marți de la orele 9,00 și 16,00, pentru ca miercuri să aibă loc o singură reuniune de la ora 9,00.
            Domnul Sandu Pop, secretarul general al Federației de canotaj ne-a declarat ”Vor fi întreceri spectaculoase și invităm tinerii, dar și pe ceilalți iubitori de sport, să vină la Baza nautică Dorobanț. Acest spațiu a fost modernizat și oferă nu numai condiții de concurs deosebite, dar și posibilități de vizionare optime. Ieșenii aflați în concediu sau în vacanță pot petrecere câteva ore agreabile pe malul lacului.”
            Din 27 august, tot la Baza Nautică Dorobanț de lângă Iași, va avea loc ”Cupa Federației Române de Canotaj”, iar din 12 septembrie sportivi juniori din opt țări se vor întrece în cadrul Balcaniadei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu