sâmbătă, 8 august 2015

Florentin Niculescu, la prima victorie la Europenele de box din Bulgaria


Sursa foto: EUBC / Vasile Cîtea

Adăugaţi o legendă
La Campionatele Europene de box din localitatea bulgărească Somokov, delegaţia România a deplasat cinci pugilişti, trei făcând deplasarea pe banii cluburilor, iar doi din veniturile proprii ale FR Box.
La cat. 64 kg, Florentin Niculescu a câştigat la puncte, cu 3-0, meciul disputat vineri cu norvegianul Hadi Hassan Srour şi va boxa luni, pe 10 august, cu irlandezul Dean William Walsh (cap de serie).
Celelalte meciuri ale boxerilor români sunt:
- Cat. 56 kg (10 august): Răzvan Andreiana - Takacs Michal (Slovacia);
- Cat. 60 kg: Ionuţ Băluţă are liber în turul I, iar turul secund, pe 11 august, va boxa cu Yilmaz Yasin (Turcia).
- Cat. 69 kg: Brăileanul Marian Piţa are liber în turul I, iar pe 11 august, în turul al doilea va boxa cu învingătorul din meciul Cissokho Souleymane (Franţa) - Margaryan Vladimir (Armenia).
- Cat. +91 kg: Ieşeanul Mihai Nistor, în prezent la SCM Bacău, are liber în turul I, iar în turul secund va boxa cu Alexei Zavatin (Rep. Moldova), pe 9 august.
Tot la CE de box din Bulgaria, în calitate de ITO AIBA (oficial tehnic internațional) este prezent şi ieşeanul Vasile Cîtea, care a menţionat: "Ne dorim medalii europene şi calificări la Campionatul Mondial din luna octombrie, care este criteriu de calificare la JO de la Rio 2016. O tragere la sorți favorabilă are Răzvan Andreiana, la cat. 56 kg, unde sunt 16 sportivi. El are posibilitatea să lupte pentru o medalie. Vedeta echipei şi marea noastră speranță, Mihai Nistor, are primul meci cu un boxer moldovean şi după aia începe hora! Are pe parte lui de tablou un boxer din Croaţia - cap de serie, apoi din Ucraina, Serbia şi Irlanda, sportivi foarte puternici şi valoroşi, cu mare experiența . Sperăm să venim din Bulgaria cu un titlu european pentru România şi cu cât mai multe calificări la Mondiale. În altă ordine de idei, eu sunt la prima competiție majoră în calitate de ITO AIBA şi îmi doresc să fac o figură frumoasă în această postură. Atât eu, cât şi sportivii şi antrenorii care suntem aici la Somokov, în Bulgaria, o stațiune orecum asemănătoare cu Poiana Braşov, dorim să avem rezultate bune şi foarte bune în boxul continental! Vă țin la curent!".
La Europenele din Bulgaria participă 241 de boxeri din 42 ţări.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu