marți, 25 august 2015

Şahiştii ieşeni au cucerit medalii europene la Novi Sad



În perioada 1 – 5 august s-a desfășurat la Novi Sad (Serbia) Campionatul European de șah rapid, blitz și dezlegări pentru juniori (grupele 8-18 ani) la care au participat aproximativ 200 de jucători din 23 de țări. Din România au participat 18 sportivi, doi dintre ei fiind ieşeni (Ema Obadă - de la CS Poli şi George Stoleriu - de la CS Sfinx) care s-au întors cu următoarele rezultate:
- Medalii de argint (5): Obadă Ema și Năstase Andreea-Cristina la șah blitz, Metehău Luca-Mihnea, Stoleriu George și Dolana Andrei Theodor la dezlegări probleme șah.
- Medalii de bronz (4): Dumitru Luca-Serban și Fileru Maria la șah rapid, Obadă Ema la dezlegări probleme șah și echipa Clubului Central de Șah București (Metehau Luca-Mihnea, Dobre Radu-Fabian, Otetea Ioana, Fileru Maria) la echipe 10 ani.
De asemenea, rezultate onorabile premiate de organizatori au mai obținut românii la șah rapid:
- locul 4: Craița Alexandru-Stefan, Metehau Luca-Mihnea, Stoleriu George, Dolana Andrei-Theodor;
- locul 5: Obadă Ema, Ciolacu Alessia-Mihaela.
Următoarea ediție a Campionatului European de șah rapid, blitz și dezlegări pentru juniori (grupele 8-18 ani), din 2016, se va desfășura în aceeași locație din Serbia.

* Şah, tot pe malurile Dunării, dar după Novi Sad va veni Brăila

Devenit un eveniment tradiţional al şahului autohton, Memorialul Maria Albuleţ a ajuns la a VIII-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 09 - 16 septembrie la Brăila.
Ca noutate, formula de disputare în acest an va fi de turneu open internațional feminin cu 9 runde, oferind posibilitatea obținerii de norme de Mare Maestră sau de Maestră Internațională. De peste hotare sunt invitate marea maestră Marina Makropoulou (Grecia - fiica vicecampioanei olimpice din 1957 comemorată prin acest concurs) și câteva maestre din Republica Moldova și Ucraina.
Turneul se adresează în special junioarelor din România, oferindu-le posibilitatea de a întâlni jucătoare titrate și de a obține norme de maestre sau de a câștiga puncte rating FIDE.
Director al turneului este MF Gheorghe-Nicolae Doroftei, iar arbitrajul va fi asigurat de către IA Dinu-Ioan Nicula și FA Lucian Gîlea. Acest regal şahist se va desfăşura la Biblioteca Panait Istrati din Brăila. (Sursa: FR Şah)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu